ADAM CURRIE: EEN BIOGRAFIE.

CorAdam Currie, werd geboren als Adam Eve Mary Jozeph Kain Abel Methusalem Currie uit een Nederlandse moeder en door een Amerikaanse vader, in het stoffige stadje Shitville, Arlington County, Virginia, een aantal maanden na het ongeval met John F. Kennedy… Dat is iets waar Adam, tot op de dag van vandaag, nog steeds spijt van heeft.

Adam trok al snel naar zijn moeder toe, een struise “southern belle”, voornamelijk omdat zijn vader, een boomlange, pezige premiejager, vaak van huis was. Zijn moeder bleef tot aan het hoogtepunt van zijn roem, de huis-coiffeuse van haar zoon. Reeds op dertien-jarige leeftijd was Adam twee-talig. Hij droomde in het Nederlands en draaide plaatjes in het Engels.

Tijdens een vakantie in Nederland werd Adam opgemerkt door Krijn Torringa, die de slungelige Amerikaan een Kit-Kat zag afrekenen in een wegrestaurant niet ver van een van der Valk restaurant nabij de bossen van Tilburg.

“Hij had die lichaamstaal” zou Krijn later verzuchten op zijn modale boerderij

Adam Curry (WikiMedia)

Adam Currie, op de begrafenis van een familielid.

Niet veel later was Adam te aanschouwen op het griezelig populaire pop programma “Cunt Down”, waar hij naar hartelust sterren interviewde die nog nooit iemand geinterviewd had. En passant leerde hij de Nederlandse popliefhebber hoe je ‘Madonna’ uitsprak.

Onvergetelijk blijft het moment waar Bono zei; ‘you’re the perfect example of why certain animals eat their young” en Adam  daaropvolgend hinnikend van plezier de zanger een paar harde goedgemutste klappen op diens in leder gehulde schouders gaf.

Kort daarop trouwde Adam met Patricia Paaij, een kaasverkoopster van goede huize en tevens zangeres. Patricia trouwde met Adam omdat “hij mijn achternaam niet op z’n Amerikaans kan uitspreken”

Het huwelijk zou eeuwen duren, totdat Patricia Adam’s tandpastaresten in de wasbak zo zat was, dat ze een gerenomeerd New York’s advocaten kantoor inschakelde, en Adam, die inmiddels schathemeltje rijk was geworden, volkomen droogzoog.

Beiden zijn dit jaar te bewonderen in de Playboy en Playgirl.

This entry was posted in Biografie, Cor Verhoef. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s