TV recensie: De Beste

EdHeer Ter B had, zo net in het nieuwe jaar, zin om een lekker smeuïg for-men-only stukkie te schrijven. Edoch hij had even geen goed onderwerp. Totdat zijn oplettend oog viel op het TV programma genaamd ‘de Beste’, dat momenteel op de BVN (expat satelliet zender), dagelijks, tijdens deze winterstop wordt uitgezonden, in plaats van DWDD.

Voor wie het niet kent, het is een BNN spel programma, waarbij 5 voorgeselecteerde toppers in een bepaald oud ambacht onderling mogen uitvechten wie zich de best bakker, slager, loodgieter,etc van het jaar mag noemen. Het selectie proces verloopt via een aantal opdrachten, waarbij telkens iemand afvalt, totdat de winnaar bekend is. Het geheel wordt gepresenteerd door een knaap, van overigens zeer bedenkelijk niveau, die zich om onduidelijke redenen ‘Valerio’ noemt.

De trouwe reagluurders van dit blog, met name de grote schare fans van heer Ter Buyl, weten al wat er nu gaat komen:.. inderdaad hij wacht op die ene aflevering waarbij het alleroudste ambacht van de wereld aan bod komt. Stel je voor: vijf lekkere wijven die in diezelfde ijskoude melkfabriek een uur lang hun kunsten mogen vertonen, waarna de beste working girl op het eind de titel “hoer van het jaar” in ontvangst mag nemen. Gnuif!

Maar dat durven ze vast niet, daar bij BNN. Heer Ter B zou haar dan vervolgens, alleen al uit eerbied en ontzag, een bezoekje brengen, om de overwinning samen te vieren… (Nee, hij zal niet eerst om haar ‘peespas’ vragen – hij neemt trouwens ook zijn eigen ‘keespas’ niet mee.)

Weer zo'n buzzwoord

This entry was posted in Ed ter Buyl and tagged , . Bookmark the permalink.

4 Responses to TV recensie: De Beste

  1. Nickyboy says:

    Heer Ter B, wat is een keespas?

  2. Nou weet ik niet meer wat ik van de heren moet denken:-)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s