Fata Banana

PaulNadat blogbroeder Cor en ik, gelijk onze striphelden, uiteindelijk ook de zesde klas uitgeschopt waren van onze onvolprezen lagere school, de Rembrandtschool te Papendrecht, besloten we onze stripcarrière in het voortgezet onderwijs voort te zetten (what’s in a name nietwaar?).

Nadat we om erin te komen al een Nonsensbode het licht hadden laten zien besloten wij ons toe te leggen op een nieuw stripverhaal to end all schoolkrantstripverhalen. Ik weet niet hoe we op het idee kwamen, maar het uitgangspunt van het verhaal was dat een groep docenten van de Willem de Zwijger sg, onder leiding van de rector, Verwer, een schoolreis had georganiseerd in de Sahara, waarbij de leerlingen fungeerden als bagagedragers. Wederom was humor ten koste van het lerarenkorps ons doel en in ieder geval wijzelf hadden de grootste lol met het verhaal. (Hoe konden wij toen ook vermoeden dat wij ooit nog eens zelf voor de klas zouden staan…)

Ik concentreerde me op de teksten en Cor op de tekeningen (de gelijkenis met sommige docenten was best aardig) en uit die kruisbestuiving kwam dan het volgende (klik op de afbeelding voor een groter formaat):

Fata Banana, deel 1In het bovenstaande fragment figureren naast de heer Verwer, de geschiedenisleraren van den Burgh en van de Ree, de muziekleraar Vugts en de sportleraren Walchers en Golverdingen. Sommige van de afgebeelde docenten zijn inmiddels overleden, maar, eerlijk waar, onze strip had daar niks mee te maken, die werd al na enkele afleveringen gediscontinueerd, omdat de schoolkrantredactie o.l.v. dhr Dolman (docent Duits) er niks aan vond…

Werd sindsdien helaas nooit vervolgd… 😦

This entry was posted in Cor Verhoef, Paul Nijbakker and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

7 Responses to Fata Banana

 1. Anton Lustig says:

  Hoe pril en onschuldig.

  • Ja, bananen, kan je nagaan… toch was het feit dat de rector in deel drie van het verhaal door rebellerende leerlingen fysiek wordt aangevallen waarschijnlijk de reden voor de redactie om het verhaal af te kappen; dat en het feit dat de heer Vughts zich bij de opstandelingen had aangesloten. 🙂

   Van de afgebeelde leraren was de heer Vughts al in de jaren 80 gestorven en Verwer is geloof ik in 2010 overleden. Van de Ree zou nu in de 70 moeten zijn, maar aangezien hij op zijn vijf-en-zestigste nog voor de klas stond denk ik dat ie nog wel rondloopt, anecdotes spuiend over de greco-romeinse oudheid. Over de andere drie docenten kan ik niks vinden on-line, maar die waren jonger dan de anderen dus alle reden om aan te nemen dat ze de Nederlandsche paden en lanen nog steeds onveilig maken.

 2. cor verhoef says:

  Die tekstballon omzoomd door bloemetjes was zeer Asterix & Obelixesque 😉

 3. stripman says:

  Prachtig ! Het is dat er met strips geen droog brood te verdienen is, anders zou ik zeggen dat er mooie carrière’s verloren zijn gegaan…;o)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s