NA O-NET, NU U-NET, EN HET IS NOG STEEDS NIETS

Ja hoor, er is weer een rel gaande in het Thaise onderwijslandschap en weer is de National Institute of Educational Testing Services, voor Nederlands-taligen geheel toepasselijk afgekort tot NIETS, het middelpunt. Ditmaal kwamen de geriatren van het instituut om het lumineuze idee om een nieuwe, nationale, gestandarizeerde toets te ontwerpen voor de studenten die op het punt staan af te studeren aan een universiteit, de U-Net, wat staat voor University National Educational Test. Maar laten we beginnen bij het andere hopeloze debacle uit de koker van NIETS, de O-Net, minder goed bekend als de Ordinary National Educational Test.

Sommige vragen haalden de voorpagina’s van elke Thaise krant, vanwege de stupide vragen en bizarre multiple-choice antwoorden, waar met geen goed fatsoen een correct antwoord te bespeuren viel. De volgende vraag sprong wel het meest in het oog bij de dames en heren van de pers:

When you feel a sexual urge, what should you do?

a) Ask some friends to play football.

Somschai: ” Hebben jullie zin om een potje te voetballen?”
Somkid: “Ha, zeker weer geil, ouwe viespeuk”.

b) Consult family members.

“Ma, ik ben geil”.
” Nu even niet, lieverd”.

c} Invite a friend of the opposite sex to go out (god forbid)

Somschai: “Zullen we samen een lekker potje gaan uitgaan?”
Medfai: “Lijkt me lekker. Bij jou of bij mij thuis?”

d) Try to sleep.

zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz…….

e) Invite a friend to watch a movie together.

Somchai: “Zullen we een pornofilm huren?”
Medfai: “Cool, ik heb ‘Deep Throat’ nog niet gezien.”

Het juiste antwoord, volgens de NIETS dinosauriers, moest zijn A. Tuurlijk. Wanneer je geil bent, ga je voetballen, dat weet iedereen.

Laat ik U, oh lezert, het echte juiste antwoord maar verklappen, want U zit wellicht ook op uw hoofd te krabben.

f) Je gaat naar je slaapkamer, rukt jezelf af en maakt daarna het plafond schoon, anders komen je ouders er achter.

Ik verzin dit niet. Deze vragen worden opgesteld door individuen die, vanwege hun hoge leeftijd, zelf uitsluitend nog klaarkomen in poedervorm.

Op naar U-Net. Dat is een nationale, gestandarizeerde test, die elke universiteit student moet afleggen om af te studeren. Al deze studenten die af gaan studeren in een heel arsenaal aan disciplines, krijgen allemaal dezelfde test onder hun neus. Een student medicijnen, die zich zes jaar suf geleerd heeft om arts te worden krijgt ineens te maken met vragen die gaan over Politieke Wetenschappen. Studenten not amused en die zetten dan ook in no-time een FB-pagina op poten die binnen enkele dagen meer dan 100.000 likes heeft:

https://www.facebook.com/WeareAntiunet

Nee, die rakkers zijn niet meer voor een gat te vangen. Het is slechts een kwestie van korte tijd voordat de NIETS schildpadden horizontaal naar de wat worden gedragen. En tijd, dat hebben deze achttien-jarigen zat…

Image

Advertisements
This entry was posted in Cor Verhoef and tagged , , . Bookmark the permalink.

3 Responses to NA O-NET, NU U-NET, EN HET IS NOG STEEDS NIETS

 1. Misschien is voetballen wel het nieuwe eufemisme… “Even kapotjes kope, kga voetballe vanavond”, een symbool van de afstand tussen NIETS en de werkelijkheid. Dit doet mij denken aan een stripje over sexuele voorlichting waarin een jongetje aan zijn moeder vraagt waar babies vandaan komen; even later rapporteert ie buiten aan zijn vriendje: “Nou, het was een heel verhaal, maar geen woord over neuken”.

  Iedere keer wanneer ik nu een stofwolk voorbij zie drijven moet ik meteen denken aan een oud mannetje dat net…

  • Cor Verhoef says:

   Paul, ik moet ineens denken aan die conversatie tussen Koot & Bie op het album “Hengstenbal”, waar talloze eufemismes voor ‘neuken’ de revue passeren: pruimen op sap zetten, kezen, van bil gaan (later ingeburgerd), kieren, wippen, door de bank, soppen, kepflenzen, palen, van wippestein, pompen, ketsen, fleppen, in de suikerpot roeren, roompotje peilen, etc..

 2. Anton Lustig says:

  “Kepflenzen” ja, dat woord zat ook nog steeds in mijn hoofd!
  Maar we dwalen af he. Heb die anti-UNet facebook ook maar gelijkt. Kritisch Denken, dat is de sleutel! (Jezelf dus maar leren kritisch te denken?)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s