In the Summertime

Wel, waarde lezer, betreurde ik in mijn vorige blogberichtje nog het verscheiden van de Laplandwinter, nu zing ik de lof van de vroeg ingevallen Noordse zomer. De klimaatverandering die Nederland het koudste voorjaar in decennia bezorgt, brengt ons weken aaneen van stralende zonneschijn, die des te beter te genieten valt omdat het voor de muskieten nog te vroeg in het seizoen is (maar dat zal niet lang meer duren).

Gelukkig heeft men in Nederland de televisie en de populaire pers om zich aan te warmen. U zag met tranen in de ogen de oranje inhuldiging, zat krampend van vaderlandsliefde op de bank tijdens het songfestival en rouwde gezellig mee om de verdwenen broertjes. Opgedrongen emoties en valse betrokkenheid alom. U herinnert zich nog wel dat gezegde: “Doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg” dat ooit de Nederlansche volksaard placht te verwoorden? Nou, tegenwoordig geldt dat andere oud-Hollandsche gezegde: “Het kan verkeren”!

Laten we hopen dat dat ook voor het Nederlandse weerbeeld geldt (Warm weer in Mei betekent in Lapland meestal regen in Juni; en dan is het in de Lage Landen vaak juist mooi). Tot die tijd kunt u uw hart ophalen aan deze plaatjes:

zomerzon 1

De jeugd ontworstelt zich aan de ouderlijke zorg en verlaat het nest.

zomerzon 2

Ze slaat de velugels uit en trekt de wijde wereld in.

(Overigens is het “hup hup” hierboven gebaseerd op het thema van de foto en niet omwille van het bakerspraatje dat “hiep hiep” een anti-semitische achtergrond zou hebben.)

Advertisements
This entry was posted in Paul Nijbakker, Standplaats Tornio and tagged , , , . Bookmark the permalink.

4 Responses to In the Summertime

 1. cor verhoef says:

  Ja, in Nederland is het kennelijk ‘bar ende boos’ (ook al zo’n prachtige oer-Hollandse uitdrukking). Hier zijn we aan het bijkomen aan een zefs voor Bangkokse begrippen, ongenakend hete meimaand. Wanneer ik ‘s morgens om zes uur ging joggen was het nog 31 graden, 6 uur later tien graden hoger.
  Zo, dochterlief verlaat het huus. Waar gaat ze wonen?

 2. stripman says:

  Ja, ik had al met Hollandse nuchterheid vastgesteld dat het in Scandinavië een stuk warmer was dan bij ons. Maar vandaag valt het mee ! Eindelijk een stralend zonnige dag. Jammer genoeg heeft onze verhuurder gemeend daarom wat werklieden het dak op te sturen die daar nu een enorme teringherrie maken…;o(

  • @Strip,
   De voorspellingen tot nu toe geven ons nog zeker een week warm weer hier. Als er geen overstroming dreigde zou ik geloven dat het hoogzomer was.
   Hier maken alleen de vogels een teringherrie (en dat ettertje van de buren die maar één liedje kent; en het is geen songfestivalnummer).

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s