Standplaats Tornio: Frisse neuzenseizoen

Verraste roosPaulTja, waarde lezers, het is weer de tijd van het jaar waarin ik met smart wacht op het begin van de winter. In midden Oktober was er een winters weekje, genoeg om de rozen in onze voortuin die net op het punt stonden weer te gaan bloeien te doen verstijven van schrik, waarvan akte. Maar sindsdien is het van dat hollandsche vleesch-noch-visch met het weer, van die klimatologische nivellering, dat glibberige jojoën van net onder nul naar net boven nul en weer terug. Te warm voor een winterjas, te fris om barrehands op het ijzeren ros te stappen.

Wat doet een heer deze donkere avonden voor de  sneeuw verlichting brengt? Wel, hij houdt zich onledig met het schrijven van kerstkaartjes en het prepareren van de traditionele kerstpakketjes die naar dames en heren in verschillende werelddelen gezonden zullen worden. U zegt, wellicht onverantwoord in deze crisistijden, maar ik hecht eraan.

Verraste roos

Een verraste roos in Oktober

Mist over het ijs

Zo willen we het zien: dik ijs op de rivieren en in alle mensen een welbehagen!

Fazerpanda

Een collectie lege bonbondoosjes van de Finse merken Fazer en Panda. Tot zoverre heb ik ruim 5 kilo ingeslagen van in total 16 verschillende soorten, maar ik denk dat ik nog meer nodig heb om alle pakjes te vullen. Het is een nare taak ook om al die bonbons te proeven (of ze wel goed zijn), maar iemand moet zich opofferen.
Lezers met oog voor detail ontwaren enkele kerstkaartjes van de hand van Lennart Helje op het Marimekko tafelkleed.

Advertisements
This entry was posted in Paul Nijbakker, Standplaats Tornio and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

5 Responses to Standplaats Tornio: Frisse neuzenseizoen

 1. cor verhoef says:

  Hier wil het ook maar niet afkoelen, terwijl dat, gezien het feit dat het al half november is, toch wel zou moeten. Gisteren max temp. 35.8, min. temp 26.3. Zou hier iets achter zitten?

 2. cor verhoef says:

  Eigenlijk is Tornio/Haparanda veel te warm voor jou. Echt lekker fris is het in Werchojansk in Siberia. Het is daar nu min negendertig as we type en dat is nog behaaglijk vergeleken bij wat er nog komen gaat. Temperaturen van min vijfenvijftig zijn daar normaal in januari. Haparanda is eigenlijk een soort subtropisch vergeleken bij Werchojansk.

  • @Cor,
   Het gaat overal de slechte kant op, Groenland wordt steeds groener en in Siberië is de permafrost ook niet meer permanent, anders zou overwinteren in de Gulag best wel aantrekkelijk klinken.
   De weerverwachters voorspellen een zeer milde winter in Lapland dit jaar… Een heer zou zomaar vertroosting gaan zoeken in chocolade, zniv.

 3. stripman says:

  Nu al kerstcadeautjes ? We moeten hier eerst Sinterklaas nog zien te overleven…;o)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s