BERICHT VAN BULLSHIT MOUNTAIN: FOUR MORE YEARS OF OBAMARX…

Bestaat er iets mooiers dan Fox News – in Jon Stewart’s Daily News Show beter bekend als “Bullshit Mountain”- aanzetten, twee seconden nadat duidelijk is geworden dat Barack Obama de presidentsverkiezingen heeft gewonnen? Het antwoord daarop, lieve lezer, is een luid en duidelijk ‘nee, dat bestaat niet’.

Man, man, man, wat heb ik genoten van die verongelijkte WASP koppen. Sean Hannity, de enige neo-nazi ter wereld die op een teddybeer lijkt, kwam onmiddelijk uit zijn bunker gekropen om zijn cyaankali pilletjes te zoeken. Bill O’Reilly, aan tafel met FOX troetelneger Juan Williams, brulde; “America isn’t white anymore”. Yes Bill, it’s demographics, stupid.

I had een televisie in het klaslokaal van 1/2 gezet, waar ik geacht werd les te geven en waar een donderend gejuich was opgestoken nadat duidelijk was geworden dat de overwinning Obama niet meer kon ontgaan. Klas 1/2 is overweldigend Democrat, net zoals al mijn andere klassen. Dat is niet zo vreemd natuurlijk, met mij als leraar. Deze belhamels snappen ook wel dat het alternatief, de Republikeinen, bestaat uit boze, bange, witte mannen die regelmatig de pers halen na uitspraken als “van verkrachting kun je niet zwanger worden” (Todd Akin) of “het heeft geen zin om global warming te bestrijden, want we kunnen niet controleren wat God controleert” (congreslid Ralph Hall). Als we van dergelijke logica uitgaan, waarom zouden we dan nog de moeite nemen om een brand te blussen? Of een paraplu te openen? Of onze kont af te vegen? Deze laatste redenering trok de laatste Republikeinse belhamel in klas 1/4 naar het Democratische kamp.

Ik vroeg mijn leerlingen waarom Obama en niet Romney de verkiezingen gewonnen had. Phleng (13), de pienterste meid van heel 1/2, gaf een antwoord dat zo eenvoudig is, dat de Republikeinen het tot op de dag van vandaag, nog niet snappen: “America is not white any more, and Romney is white and he thinks America is white”.

Daar ga je Romney. Dat is je 350 miljoen dollar campagnegeld door de plee, omdat jij niet zag wat Phleng wel ziet. Sukkel!

Phleng, een dertienjarig meisje uit Bangkok met meer benul van demografie, dan het hele Republikeinse campagne team bij elkaar.

Advertisements
This entry was posted in BKK Calling, Cor Verhoef and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

10 Responses to BERICHT VAN BULLSHIT MOUNTAIN: FOUR MORE YEARS OF OBAMARX…

 1. rayfingers says:

  Ik heb het er ook even moeilijk mee gehad. Een punt drie milliseconde…

  • cor verhoef says:

   Ja Ray, het moet voor een aartsconservatieve neo-evangelist zoals jij niet makkelijk geweest zijn. Kop op jongen, de Republikeinen zijn weer aan de beurt als heel Amerika weer wit is 😉

 2. Anton Lustig says:

  Goed gezegd, Phleng!

  Wat een opluchting. Een feestje waard!

  Vond Romney wel iets presidentieels hebben. Maar dan alleen vanwege die dikke Amerikaanse kin, waar bovenuit verder niet veel zinnigs schijnt te zijn gekomen. Dat van dat kont afvegen was inderdaad een goed tegenargument tegen wat die bijbelse rakkers allemaal beweren 😉

 3. Glaswerk says:

  Dat is je 350 miljoen dollar campagnegeld door de plee …

  Dat is ongeveer 11,66666667% van het totaal wat aan de verkiezingsshow is gespendeerd (3 miljard dollar). Misschien dat dat percentage grofweg overeenkomt met het deel “echte wit” dat er in de VS nog over is.

 4. cor verhoef says:

  @Anton, bijbelse rakkers, en dat zijn het.

  @Glaswerk, die 350 miljoen is inderdaad nogal onvolledig. De 350 miljoen slaat op het bedrag wat Romney heeft opgehaald tijdens de zgn fundraisers, waar hij dus fysiek bij aanwezig moest zijn. De donaties van bedrijven waren vele malen groter. In totaal schijnen Romney en Obama zo’ 6 miljard te hebben gespendeerd tijdens de campagne. Volslagen maf.

 5. Ze zien het niet omdat ze het niet willen zien….

 6. Heel goed van Phleng. Jouw lessen beginnen hun vruchten af te werpen. Bravo.

  Ceesgegroetje

 7. cor verhoef says:

  @Kaatje, daar lijkt het wel op.

  @Cees, we zijn nu bezig met racisme en huidskleur. Razend interessant vinden ze het.

 8. Het zijn allemaal tekenen dat we in de eindtijd leven, zie je dat niet. De Heer laat niet met zich sollen! Straks zullen ze willen dat ze Romnie gekozen hadden in plaats van die islamitische immigrant met vervalste papieren.

  Doe je in de klas ook een item over stereotypen, altijd leuk en leerzaam!

  • cor verhoef says:

   Stereotypen heb ik geintegreerd in die lessen. Zo zijn er hier zelfs stereotypen per provincie. Machtig materiaal. En in soaps komen de donker gekleurde Thais niet verder dan een rol als huishoudster of bezemverkoopster en de jaarlijkse Miss Thailand is zo wit dat je lasogen krijgt wanneer je naar haar kijkt.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s