Scheefwonen Aanpakken Dreigt Te Gaan Mislukken

Door Cor Verhoef

Den Haag. De aanpak van het Scheefwonen, ook wel, in rechthuurkringen, “scheefhuren” genoemd, dreigt te gaan mislukken, zo meldt de Volkskrant vandaag. 

http://www.volkskrant.nl/vk/nl/10704/Kabinet-Rutte/article/detail/3307860/2012/08/29/Aanpak-scheefhuren-lijkt-te-gaan-mislukken.dhtml

Onvermeld blijft echter de notoire draaideurscheefhuurder, Frans C. , te R., die van scheefwonen / huren een issue heeft gemaakt en zich heeft ontpopt als een luis in de pels van het politieke segment in de 2e kamer dat scheefwonen / huren keihard wil gaan aanpakken.

Frans C. verdient teveel om voor een scheefhuurwoning in aanmerking te komen, volgens sommige rechtwoonhypotheekaftreksegmenten in diezelfde kamer, die gemakshalve even voorbij gaan aan het feit dat ze elk weekend de koopjes aflopen tijdens de wekelijkse boodschappen -“die laag olie op de crisispindakaas van Aldi neem je a vrij snel voor lief”- kakelt barones Van Hier tot Gunteren, terwijl zij op de megapot wijst die in haar Aldikar staat. Barones van H. tot G, woont in een vrijstaande villa in Bloemendaal, die wat hypotheekaftrekbaarheid betreft “onbetaelbaer” is, aldus Barones van H. tot G. te B.

Door het zogenaamde “scheefwonen / huren te willen aanpakken wil de overheid mensen dwingen om een niet misselijk percentage van hun inkomsten uit te geven aan wonen, zogenaamd om meer sociale woningbouwwoningen vrij te maken voor de kansarmen. Zou het geen beter idee zijn om die achterlijke hypotheekaftrek af te schaffen en van dat geld meer sociale woningbouwwoningen te bouwen? Kunnen ze echt wel missen hoor, die tandartsen. Zou het niet beter zijn om het wanbeleid dat er heerst binnen de vele woningco(r)operaties en de exorbitante salarissen die daar betaald worden aan het kader, eens als schietschijf te nemen?

Frans C. meent van wel. Want wanneer de overheid zich gaat bemoeien met hoeveel een mens zou moeten uitgeven aan een dak boven het hoofd, dan zou het best eens kunnen zijn dat de barones, over niet al te lange tijd, niet meer bij de Aldi mag winkelen. Of alleen nog maar kaviaar mag vreten. Dan krijgt de barones te horen bij de snackbar:

” Sorry freulle, deze kapsalon is gereserveerd voor Henk en Ingrid. Die hebben het echt hard nodig.”

Gelukkig zijn er ook nog rechters in Nederland.

https://i0.wp.com/plzcdn.com/ZillaIMG/ba194dd940e27317429d917a3df13a29_medium.jpg

Het zou verboooooooooden moeten worden…

Advertisements
This entry was posted in Cor Verhoef, Jeremiades. Bookmark the permalink.

8 Responses to Scheefwonen Aanpakken Dreigt Te Gaan Mislukken

 1. Anton Lustig says:

  Moeilijk recht te breien, vent!

 2. Dat huisje is het symbool van het volgende kabinet, wat ik je zeg.

 3. assyke says:

  ik zou je nog willen troosten met het alternatief dat we, omdat we de huren straks niet meer kunnen ophoesten allemaal knus gaan samenhokken, zoals dat in de arme landen een goed gebruik is, scheelt weer in de kosten voor de kinderdagverblijven, immers oma en opa passen wel even op de kinderen als mama van schoonmaakklusje naar schoonmaakklusje fietst,

  maar helaas, ook zij die dat in overweging nemen worden straks flink te grazen genomen

  niet getreurd, het kan niet anders of een plekje onder de brug zal vrijgesteld worden van belasting…

  • cor verhoef says:

   En met de VVD de komende jaren aan de knoppen, zal jouw cynische voorspelling waarschijnlijk niet eens zo ver van de aankomende werkelijkheid af liggen. De VK haalt opgelucht adem, het politieke midden is weer terug. Het politieke ‘midden’ is al jaren rechts.

 4. Franssen says:

  Ongelofelijk. Ik huur nu al voor bijna 700 euro en dit zal binnen een aantal jaar richting de 1000 gaan op basis van de maatregelen. Mijn buurman heeft exact hetzelfde huis maar dan met een extra uitbouw en een dikke dakkapel en betaald nog geen 800 hypotheek vanwege de hypotheekrenteaftrek. Hoe is dit in hemelsnaam te verantwoorden naar de gemiddelde huurder. 200 per maand meer betalen voor een minder huis en geen enkele vorm van bezitsvorming. Als we het over onderhoudskosten hebben, ik heb in 5 jaar 2 x iemand van de woningbouw over de vloer gehad. 1 x voor het vervangen van een kraan en 1 x vanwege het stucen van een muur dus daar zal het niet in gaan zitten…

  • Franssen,
   Die woningbouw vereniging heeft directeuren die gouden handdrukken verdienen als ze na verkeerde investeringen of onbezonnen beursspeculaties en ander financieel wanbeleid moeten opstappen; en zoiets kost nu eenmaal geld.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s