Mister Bean bestaat echt (en het is een vrouw)!

PaulTja, een berichtje dat ik op de BBC News site zag wilde ik de lezers niet onthouden. U herinnert u zich wellicht de eerste Bean film, waarin Mr. Bean een meesterlijk schilderij totaal verruineert. In hulpeloze pogingen om de schade te beperken maakt hij het telkens erger. Je zou denken dat zoiets alleen in films plaatsvindt…

Links Jezus en rechts de restauratie

Links Jezus en rechts de restauratie; de heiland blijkt ook van de apen af te stammen

In Spanje bleek nu dat de werkelijkheid de fictie wederom voorbijstreeft. Een oude dame stoorde zich aan de treurige staat van een fresco in haar lokale kerk en besloot zelf het penseel ter hand te nemen om Jezus eens even een lekker likje verf te geven. Helaas was haar talent niet evenredig aan haar enthousiasme en na de opfrisbeurt ziet Jezus er nu uit als “een zeer harige aap in een slecht-passende tuniek”, volgens een commentator.

Ik vond dit een briljant nieuwsberichtje. Ik hoop ook dat het fresco niet in de oude staat wordt teruggebracht; de nieuwe versie is veel leuker. Het zou een klassieker kunnen worden!

Advertisements
This entry was posted in Kunst / Muziek, Paul Nijbakker and tagged , . Bookmark the permalink.

11 Responses to Mister Bean bestaat echt (en het is een vrouw)!

 1. Vandaag of morgen halen ze er iemand bij die wel kan schilderen …… en dan ziet alleen een deskundige nog dat er wat misgegaan is.

  • @CAMvV,
   Dat zal vast wel, maar eigenlijk jammer. Het is zo’n lichtend voorbeeld van hoe iemand met de beste bedoelingen zo volledig de mist in kan gaan, wat in YouTube speak wel een “epic fail” heet. Ik vind het tegelijkertijd aandoenlijk en glimlachwekkend.

 2. Rob Alberts says:

  Op alle vlakken heeft de kunst weer te lijden.
  Bezorgde groet

 3. niels says:

  Leuke vergelijking, ik dacht er ook aan.
  Alleen krijgt “gebeurt”, een t, want het is derde persoon enkelvoud tegenwoordige tijd.

  • @Niels,
   Ik las net dat de slechte staat van het fresco was veroorzaakt door een (andere?) vrouw die de oude schildering eens flink afgeborsteld had. Dat herinnert me weer aan verhalen over schoonmaaksters die in musea “oude rommel” weggegooid hadden.

 4. Anton Lustig says:

  Reken maar dat zo’n falende schilder boontjes (peentjes) zweet als de onomkeerbaarheid van de situatie duidelijk wordt. Geweldige film van Mr.Bean. En het nieuwe schilderij begint al een hype te worden:

  “Heiland”, dat woord heb ik in geen eeuwen meer gehoord. Wordt later wellicht nog eens een gangbare jongensnaam. “Heiland, het eten is klaar!”

  Het komt allemaal door de religie. De Heer was trouwens een vrouw.

  • Corline says:

   Ha! Dit beeld zien we nu ook met het hoofd van Louis van Gaal! Toch niet echt een Jezus-figuur, vind ik.
   Maar over primitieve kunst gesproken; dat deze dame zo haar gang heeft kunnen gaan, vind ik echt bizar. Volgens mij komen mensen dagelijks in de kerk, in Spanje. Iemand moet deze ‘restauratiepoging’ toch hebben opgemerkt.
   Heiland! Een wereldnaam!

 5. mrbean says:

  Stompzinnig berichtje…leuk hé, een beetje christenen pesten met dergelijke taal…totaal misselijke en walgelijke uitspraken…dit bericht is van nul en gener waarde. En wat de Heer betreft, die was een man.

  • cor verhoef says:

   Mrbean,

   U lijkt wel een moslim extremist. Die hebben ook van die lange tenen. Wanneer U aanstoot neemt aan een bericht wat volgens U van nul en gener waarde is, dan is uw geloof wel erg wankel. Wanneer u dan ook nog eens de moeite neemt om te reageren op een bericht van nul en gener waarde, dan mogen we konstateren dat U niet eens zeker bent of de Heer wel een man was.

  • Anton Lustig says:

   Sorry MrBean, dat berichtje was van mij. Een beetje ERG lichtzinnig en vooral bedoeld voor lezers die toch al dezelfde mening toegedaan waren als ikzelf, namelijk dat we al in de 21e eeuw leven en dat het maar eens afgelopen moet zijn met die religies en ander zelfbedrog. Mijn bericht was stijlloos in de zin dat het geen hinten gaf in de richting van de vele verschillende wetenschapsgebieden waar het ontstaan en functioneren (en het zichzelf-in-stand-houden) van religieus denken reeds enige tijd grondig onderzocht en verklaard worden.

   Van dat “vrouw-zijn” was een hint naar het achtergesteld worden van de helft van de wereldbevolking zoals dat in de loop der eeuwen door de meeste religies steeds is bevorderd. Terwijl Heren zonder Dames toch echt niks waard zijn.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s