Schokkend: Zweeds Terreurbombardement op Minsk!

PaulJawel, lezers, ze lijken zo vreedzaam en neutraal die Zweden, maar ondertussen hebben ze toch maar zonder waarschuwing de hoofdstad van de onschuldige heilsstaat Wit-Rusland vanuit de lucht overvallen! De democratische Wit-Russische overheid kon op deze gewelddadige provocatie niet anders reageren dan door meteen alle diplomatieke verbindingen met schurkenstaat Zweden te verbreken en de Zweedse ambassadeur gezwind het land uit te zetten. Er zijn grenzen aan wat een menslievende president als Lukashenko kan tolereren!

Wat is er gebeurd dan? Ja, het mag in Nederland door de Olympische euforie niet doorgedrongen zijn, maar op 4 Juli jongstleden vloog een vliegtuig, gechartered door een Zweeds reclamebureau, vanuit Litouwen naar de Wit-Russische hoofdstad Minsk om een laffe aanval uit te voeren. Het vliegtuig bevatte 800 eliteparachutisten die boven Minsk werden gedropt in de meest achterbakse luchtaanval sinds de Tweede Wereldoorlog. Neen. Ik verzin dit niet!

Teddybears over Minsk

Zweedse paratroepen dalen neer op Minsk!

De geliefde leider van Wit-Rusland reageerde prompt met passende maatregelen. In het belang van het volk, dat hem zo na aan het hart ligt, ontsloeg hij het hoofd van de nationale luchtverdediging en het hoofd van de grensbewaking. De parachutisten werden zover mogelijk door de politie opgespoord en geëlimineerd. Alle publicaties over de schandalige aanval werden verboden om het volk niet ongerust te maken. Journalisten die foto’s van de luchtlandingen hadden gemaakt werden opgepakt. Ook werd Litouwen de wacht aangezegd; iedere krenking van het Wit-Russische luchtruimvoortaan zal met geweld worden beantwoord! En Zweden moet de piloten van de terreurvlucht uitleveren. De Wit-Russische KGB belooft dat ze humaan behandeld zullen worden en daar kan je van op aan, want staat Wit-Rusland immers niet wijd en zijd bekend als een brave voorvechter van mensenrechten en democratie, zeker in tegenstelling tot die vuige dictatuur Zweden!

Teddybears over Minsk 2

Hier een close up van één van de gemene luchtlandingstroepers die in een boom beland is.

Alle gekheid op een stokje, waar gaat het helemaal om? Ja, het Zweedse public relations bedrijf wilde op ludieke wijze aandacht vragen voor het recht op vrije meningsuiting in Wit-Rusland door teddybeertjes aan parachutes neer te laten boven Minsk. Elk beertje had een boodschap bij zich in Engels en Russisch waarin opgeroepen werd tot het respecteren van vrije meningsuiting en persvrijheid. In een democratie zouden we erom kunnen lachen.

Maar dictators hebben gemeenschappelijk dat ze totaal geen gevoel voor humor hebben. Lukashenko heeft niet door hoe onsterfelijk belachelijk hij zichzelf maakt met deze diplomatieke melt-down over een stel teddybeertjes. De EU heeft een spoedvergadering aangekondigd om de Wit-Russische tsaar de wacht aan te zeggen. Er zijn grenzen voorwaar. Straks wordt Lukashenko nog de eerste president die door knuffeldieren ten val is gebracht…

Advertisements
This entry was posted in Jeremiades, Paul Nijbakker and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

13 Responses to Schokkend: Zweeds Terreurbombardement op Minsk!

 1. Rob Alberts says:

  Bijna kinderlijk eenvoudig hoe politiek te bedrijven is.
  En wij hier maar snoepjes, ballonnen en andere prietpraat uitdelen.
  Bezorgde groet

  • @Strip,
   De teddybeer als symbool der vrijheid, daar moet iets mee te doen zijn.

   @Rob,
   Welke NL partij omhelst de teddybeer het meest, laten we een tedybeermaatstaf hanteren in de vaderlandsche politiek.

 2. Anton Lustig says:

  Ja, de beroemde Teddybeer-Revolutie, laten we eens hopen dat die echt de geschiedenis ingaat!

  Ik bespeur in dit stuk een soort optimisme, zo van dat revoluties steeds ludieker zouden worden. Dit deed me terloops even denken aan een project van de invloedrijke wetenschapper Steven Pinker, die ervan overtuigd is dat de mensheid in de loop der eeuwen steeds minder gewelddadig is geworden. Zelfs de beruchte 20e eeuw met haar wereldoorlogen zou niet afdoen aan deze tendens!

  (Opmerking mijnerzijds: ons geweld tegen dieren is geinstitutionaliseerd tot wat nu bioindustrie heet en is natuurlijk wel kolossaal. Dit heeft natuurlijk ook grotendeels te maken met de explosieve groei van de wereldbevolking. Zal deze wreedheid tegen dieren ook nog eens afgeschaft gaan worden?)

 3. cor verhoef says:

  In de voormalige Sowjet kontreien heeft men het niet zo op kritiek. Drie dames van de Russische punkband ‘Pussy Riot” zuchten nu achter de tralies, omdat zij kritiek hadden op Wladimir Pussy, eh…Putin.

 4. Marjelle says:

  Ik had het gelezen idd, zit die blogger die erover schreef nog steeds vast eigenlijk?
  Mooie actie. En teddyberen zijn lief, hopelijk hadden ze geen hoogtevrees. 😉

  • @Marjelle,
   Van die blogger weet ik het niet maar de twee journalistes die een fotoreportage van de beertjes maakten zitten nog wel vast op beschuldiging van medeplichtigheid.

 5. Cor, ik sta al 3 uur te wachten op Bangkok airport. Ik heb je goede telefoonnummer niet. Mijn laptop doert het hier niet. Weet je adres niet, kan je niet bellen en ben je skypenaam vergeten.

  WIE DIT LEEST, BEL ALSJEBLIEFT COR OP EN VERTEL DAT IK BIJ HET MEETINGPOINT STA.

  Cees Chamuleau

  • Cor Verhoef says:

   Cees, afgelopen woensdag stuurde ik je een berichtje met het verzoek je vluchtnummer en aankomsttijd door te geven. De dag erna nog een bericht. Geen antwoord. Ik heb je talloze malen mijn telefoonnummer gegeven. Neem een taxi naar de stad, check in in Hotel New Siam Riverview op Phra Artit Road en bel me op 08-24504021.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s