STANDPLAATS BANGKOK: WEERPRAATJE…

Het is begin december en wij wentelen ons in het koele seizoen. Wat een heerlijke tijd is dit. De temperatuur haalt met veel gezucht en gesteun de 31 graden. De noordoost moesson staat garant voor een weldadige bries en aan de blauwe hemel schijnt een impotent zonnetje dat niet in staat is om zompige oksels te laten ontstaan bij diegenen die zware arbeid verrichten, zoals het ophalen van verrot, weggegooid meubilair dat nog steeds in veel straten opgestapeld ligt langs de kant van de weg.

De vochtigheidsgraad, die in de regentijd vaak oploopt tot 90 procent, is te verwaarlozen. Binnenkort, wanneer de temperatuur ‘s nachts daalt tot 18 graden, komen de mutsen en handschoenen weer uit de kast. Scholieren dragen jassen en sweaters met opschrift waarmee zij hun identiteit kenbaar maken over de door hen diep gehate schooluniformen. Je weet meteen wie er van Limkin Park houdt, wie schijt heeft aan het establishment ( sweatshirt met WTF in grote zwarte letters), en de blowers onthullen hun voorkeur voor een bepaald plantje waarover wereldwijd nogal wat ophef is (LEGALIZE IT). De korte broeken die deel uitmaken van het Thaise schooluniform van de oudere scholieren maken deze stille vormen van protest bijna aandoenlijk.

In de etalages van modezaken dragen etalagepoppen wintercollecties van diverse beroemde ontwerpers. Behalve de etalagepoppen zal niemand het in zijn hoofd halen om deze winterkleding in het afgekoelde Bangkok te gaan dragen, een aantal hoge ambtenaren met vuiniszakken barstensvol met geld en een lifetime membership van een ski-club in St. Moritz daargelaten.

Morgen is het feest in het hele land. Niet vanwege de nachtelijke activiteiten van Sinterklaas, maar onze koning is jarig. En dat wordt gevierd. De meest populaire monarch ter wereld wordt 84 jaar. Thais en de schrijver van dit weerpraatje houden hun hart vast over wat er komen gaat mocht deze man te komen overlijden. Hij heeft, in tegenstelling tot sinterklaas. niet het eeuwige leven, al wens ik dat dat wel het geval zou zijn. Zijn beoogde opvolger is, om het zacht uit te drukken, een controversieel figuur en weinig Thais zien uit naar zijn koningschap.

Hoe dan ook, de zon schijnt er in de tussentijd vrolijk op los en trekt zich nergens iets van aan. Wilt U, oh lezer, de weersverwachting weten voor de komende drie maanden?

Belachelijk lekker badmutsweer…

Schooluniformen zijn voor veel scholieren een realiteit die knarsetandend geaccepteerd wordt...

Advertisements
This entry was posted in BKK Calling, Cor Verhoef and tagged , , , . Bookmark the permalink.

8 Responses to STANDPLAATS BANGKOK: WEERPRAATJE…

 1. Nicholas says:

  Leuke avetar Cor….

 2. Om nog een beetje nostalgisch na te kunnen snotteren, trek ik bij het wandelen en fietsen een extra dikke jas aan zodat ik met enig doortrappen nog een piepklein zweetdruppeltje langs mijn rug kan voelen. (Snik.)

  Warmekachelgroet.

 3. En hier heeft het EINDELIJK gesneeuwd en de vooruitzichten houden het op minusgraden voor de komende week, dus ik heb goede hoop op een witte Kerst.

  Zweten doen we nu alleen in de sauna.

  Dat je toch nog weerman geworden bent: Ferdiebadmutse zou trots op je zijn.

 4. Richard says:

  Wintertime, and the living is easy…

  Mooie foto van de schrijver en zijn eega.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s