STANDPLAATS BANGKOK: WEINIG REDEN TOT VROLIJKHEID IN DE STAD DER ENGELEN…

CorWe zijn weer thuis. Dat is wanneer het backpackersghetto Banglampuh “thuis” genoemd mag worden tenminste. Want daar vertoeven we alweer drie dagen. Ons bed in het Sawasdee House is bijna zo groot als onze kamer, dus elke ochtend, nadat we onze ogen geopend hebben, gaan we de straat op voor een bak koffie. Wat we daar aantreffen, zo vlak na zonsopgang, verdient meestal geen schoonheidsprijs; veel “Thailandliefhebbers” die er rondhangen op de vele terrassen, worden bijna aan het zicht onttrokken door het woud van bierflessen dat geaccumuleerd is op de tafeltjes. Er wordt onsamenhangende onzin uitgekraamd door onfris uitziende westerlingen, hier en daar wordt geschreeuwd naar imaginaire voorbijgangers. Ik moest onwillekeurig denken aan de woorden van Mahatma Ghandi toen ie antwoordde op de vraag wat hij dacht van Westerse Beschaving; “That would be a good idea”.

Gisteren zijn we gaan kijken hoe onze wijk ervoor stond. Pictures speak a thousand words:

Dit is de soi die naar ons appartement leidt...

Dit ook....

Het is wellicht onnodig te vermelden dat dit stagnante water, dat al weken in de soi staat, bepaald niet naar viooltjes ruikt. Op de planken kun je beter geen tegenliggers tegenkomen. Er zullen bacteriekolonies huizen in dit stinkende zwembad die nog ontdekt moeten worden.

Om het allemaal nog leuker te maken, werd er gisteren in het diepste geheim een wetsvoorstel door het kabinet geramd dat de weg vrij zal maken voor Thaksin om naar huis terug te keren als vrij man. Er is achter gesloten deuren een amnestie-plan ontworpen voor iedereen die veroordeeld is wegens corruptie en een gevangenisstraf uit moet zitten van niet meer dan drie jaar (Thaksin heeft 2 jaar aan zijn Armani pantalon hangen) en niet jonger is dan zestig jaar (Thaksin is 62) amnestie krijgt op de dag dat de koning 84 wordt (5 december).

“This amnesty decree has the name Thaksin written all over it”, snoof Ning toen ze het bericht las. Dat denken niet alleen Ning en ik, maar nog een paar miljoen Thaksin-haters. Wanneer de wet door het parlement geloodst wordt -iedereen is ervan overtuigd dat dat gebeurd- dan staan ons weer massa demonstraties te wachten. Die zijn inmiddels aangekondigt door prominente Thaksin opponenten. Na de golf water, mag Bangkok zich opmaken voor een golf Geelhemden.

Thaksin is een politicus die dit land tot op het bot zal blijven verdelen en zal de geschiedenis in gaan als de meest destructieve kracht die dit land ooit heeft gekend.

Wie zei er ook al weer; ‘verdeel en heers”?

Advertisements
This entry was posted in BKK Calling, Cor Verhoef and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

11 Responses to STANDPLAATS BANGKOK: WEINIG REDEN TOT VROLIJKHEID IN DE STAD DER ENGELEN…

 1. dat ziet er allemaal niet best uit. Een en al rampspoed, over politici zal ik het maar niet uitweiden. Zucht.

  • Cor Verhoef says:

   Antoinette, ik word er wel eens moedeloos van. Op 6 december gaat de school weer open en kan ik me weer gaan bezighouden met datgene wat ik het liefst doe; voor een klas brugsmurfen staan en die allerlei dingen wijs maken. 😉

 2. Anton says:

  Ik sta paf, Cor, wat gebeurt er een hoop daar bij jou!
  Ben nog niet helemaal thuis in de hemdkleuren, maar wat de stad der engelen was is nu even helemaal niks geworden, maar straks wordt het de stad der emmers en der geelhemden-demonstraties, als ik het goed heb begrepen. Staat nog een hoop te gebeuren dus.
  Lachen, hoe je die hordes rondhangende barbaren beschrijft!

 3. Cor Verhoef says:

  Anton, het is hier inderdaad bepaald geen Papendrecht. Als je wat meer wilt weten over de Rood-en-Geelhemden zou je je een beetje kunnen inlezen in mijn blog vijfluik “De opkomst van de Roodhemden” van april en mei 2010.

 4. Heb de zus van Thaksin zien rondvaren om aalmoezen uit te delen. Nu zullen de arme sloebers wel weer denken dat ze dat uit haar eigen zak betaald en blind zijn voor het feit dat zij deels verantwoordelijk is voor hun ellende…

 5. de stripman says:

  Wat ben ik ineens blij met het kabinet Rutte, met paljassen Bleker en Zijlstra en hofnar Wilders… Sterkte gewenst !!

 6. Zakt het water al wel? Of nog niet?

  Het rood- versus geelhemden maakt hier in Nl weinig indruk. Mijn schoonzusje ging tijdens de vorige rood versus geel botsingen ‘gewoon’ naar Thailand. Volgens haar was er niets aan de hand tot ze getraumatiseerd, want ergens beschoten, eerder naar huis terug kwam.

 7. @Paul, ja die dombo’s zijn er in overvloed.
  @Jan, Ja dat zijn inderdaad heiligen vergeleken bij het rifraf dat hier de dienst uit maakt
  @Kaatje, het water zakt langzaam. De rotzooi (waardeloos en verrot huisraad) ligt echter metershoog langs de kant van de straten. De regering heeft belooft dat Bangkok voor het nieuwe jaar ‘schoon’ zal zijn. Ik geloof geen woord meer wat die lui verkondigen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s