SOMBERE OVERPEINZINGEN…

CorVorige week maandag: Bangkok safe.

Dinsdag: Bangkok not safe.

Woensdag: Bangkok safe.

Donderdag: Kans op Bangkok safe fifty-fifty.

Vrijdag: Veel delen van Bangkok safe.

Zaterdag: Bangkok safe.

Zondag: Bangkok gaat naar de donder.

Maandag: Het ergste is voorbij.

Dinsdag: Het ergste moet nog komen.

Nee, lieve lezer, dit zijn geen uitspraken van iemand die lijdt aan een ernstige persoonlijkheidsstoornis en gekweld wordt door meervoudige stemmen in zijn hersenpan, nee, dit zijn de berichten die we hebben kunnen lezen in de Engelstalige kranten, opgetekend uit de mond van diverse hoogwaardigheidsbekleders die dit prachtige land in in rustiger vaarwater menen te kunnen sturen.

Het kan aan mij liggen, maar wanneer je als inwoner van deze stad tot je kin in het stinkende water staat en je had tot een week daarvoor je hoop gevestigd op kordaat optreden van een kordate en slagvaardige overheid, dan kan het niet anders dan dat die hoop al lang weg gedreven is richting de Golf van Thailand.

Alle Thaise neuzen en Falang gokken wijzen nu naar De Toekomst.  Naar de hoop dat deze katastrofe de diverse partijen, die er een sport van hebben gemaakt om elkaar het bloed onder de nagels vandaan te treiteren, wat nader tot elkaar zal brengen. De vurige wens van de inwoners  van dit land dat tot aan de rand gevuld is met lieve mensen en een paar niet-zo-lieve-mensen, is dat de neuzen allemaal dezelfde kant uitwijzen.

Het tegenovergestelde lijkt echter waar, politieke kleuren grijpen hun kans om de politieke tegenstanders tot aan de veters af te branden en niemand in het machtscentrum laat een kans ongemoeid om hun rivalen zwart te maken,

Max liner, een particulier bedrijf doneerde hulpgoederen. Rechts onderin zijn Roodhemden aktief met spraypaint om de herkomst van de goederen te verdoezelen en te voorzien van een nieuwe tekst: "groetjes uit Dubai, Thaksin loves you"

Ik kan onmogelijk optimistisch zijn over de nabije toekomst van dit land zolang een verdorde splijtzwam in Dubai zich in het hoofd van de zgn. Red Shirts gevestigd heeft en weinig aanstalten maakt om te vertrekken. Een paar weken geleden rekende deze Grote Roerganger in het olie-rijke zandbakje op een bierviltje nog even voor hoe hij de overstromingsproblemen zou oplossen voor het lieve sommetje van 400 miljard baht, net zoals hij tijdens zijn regeringsperiode het fileprobleem in Bangkok in zes maanden zou oplossen en de drugsnarigheid zou aanpakken. Drie maanden later en 2500 doden later was de prijs van Yaba gestegen, net als de daarmee gepaard gaande criminaliteit.

Zuslief Yingluck lijdt gelukkig niet aan dezelfde vorm van egomania als haar grote broer. Ik geloof werkelijk dat zij haar uiterste best doet om Thailand naar een rustigere haven te loodsen. Ik geloof ook dat gouverneur Sukumbhand het beste voor heeft met zijn stad en haar bewoners. Wanneer die twee nu eens bij elkaar in bed doken en de Red Shirts en Yellow Shirts boven een bak Som Tam zouden besluiten om de strijdbijl te begraven en de handen ineen zouden slaan voor een masterplan waar elke Thai mee gebaat zou zijn.

I’m not holding my breath…

Advertisements
This entry was posted in BKK Calling, Cor Verhoef and tagged , , , . Bookmark the permalink.

6 Responses to SOMBERE OVERPEINZINGEN…

 1. Kan me jouw zorgen goed voorstellen Cor. Je voelt je machteloos en wil weer aan de slag. Ik hoop dat het water gaat zakken en de modder door het leger wordt opgeruimd. Over leger gesproken, ik denk dat de Khmer in hun vuistje lachen en Boeddha op hun blote knieën danken voor de terechte straf.

  Ceesgegroetje

  • Cor Verhoef says:

   Ha Cees. Ach, de Cambodjanen hebben ook hun portie gehad. Ik las dat de aanvoer van rattenvlees vanuit Cambodja naar Vietnamese keukens gestagneerd is omdat alle ratten in Cambodja verzopen zijn. Tiswat.
   Ik wil inderdaad weer snel aan de slag, maar ik zal nog even geduld moeten hebben. Ik verveel me wezenloos. We zitten in de Thaise versie van Heerjezusveen en er is hier geen moer te doen…

 2. Ja, ja, het stroomt maar door en de regering is bezig met ieder voor zich.

  • Cor Verhoef says:

   Tja, het politieke spel trekt gewoonlijk niet de mensen aan die overlopen met empathie, compassie en goede ideeen. Ik kijk reikhalzend uit naar de dag dat er helemaal onderaan het stembiljet staat: “None of the above”.

 3. Richard says:

  Yingluck en Sukhumbhand samen in bed? Rood en geel samen aan de som tam? Net zo waarschijnlijk als het uitkomen van de waarschuwingen voor een burgeroorlog die al te horen zijn in de pers.

  De Thaise soap gaat door, bamboe buigt mee met de stroom en veert terug, dit kan nog heel lang doorgaan.

  Denk ik. Om het volk écht boos te maken moet je de prijzen van rijst en benzine verdrievoudigen.

  • Cor Verhoef says:

   Richard, dat is een hele rake observatie. De regering doet niet voor niets haar stinkende best om de prijzen van rijst en benzine door middel van subsidies enigszins stabiel te houden. Berichten in de pers van een op handen zijnde burgeroorlog? Kolder. Een nieuwe coup is dan nog waarschijnlijker.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s