LATEN WE ‘S GEK DOEN…

CorEen paar dagen geleden las ik iets dat niet had misstaan in sprookjesboeken, of, met God’s wil, de bijbel: “ASEAN wil het WK voetbal organiseren”…de editie van 2030 om precies te zijn. Mijn eerste gedachte was, “2030? Halen we dat dan?”

Voor wie niet weet wie of wat ASEAN is, ASEAN staat voor Association of Southeast Asian Nations, waar tien landen deel vanuit uitmaken, namelijk; Burma, Thailand, Laos, Cambodja, Indonesie, Maleisie, Filippijnen, Brunei, Vietnam en  Singapore (in volstrekt willekeurige volgorde). Het orgaan streeft economische samenwerking na, dus waarom samen niet gezellig een WK organiseren?. Geld zat en wie weet denkt de FIFA straks wel “Waarom niet? Laten we ‘ns gek doen”, iets wat ze al eens eerder gedacht hebben toen de steenrijke zandbak Qatar de eer toegewezen kreeg om het WK van 2022 te organiseren.

Er gingen na die uitverkiezing van Qatar, wereldwijd nogal wat wenkbrauwen omhoog. De temperaturen in dit puisant rijke olie-staatje lopen in juni op tot tegen de vijftig graden in de schaduw. Dat is zo’n zeventig graden in de zon. Maar de Qatari’s komen natuurlijk niet uit een ei en hebben wat gevonden om dat ongemak te neutraliseren. Alle stadions zullen voorzien zijn van aironditioning en de stroom daarvoor zal opgewekt worden door gigantische zonnepanelen. Wanneer er niet gevoetbald wordt, wordt de opgewekte stroom naar het reguliere electriciteitsnet geleid. Wie zei ook alweer dat die Arabieren allemaal achterlijk zijn?

                                            Het nog te bouwen Al-Wakrah stadion.

Nee laat die Qatari’s maar schuiven, dat zit wel goed. Bij ASEAN ligt het mijns inziens toch iets anders. Van de week vroeg de Thaise onder-minister van Sport honderd miljoen baht voor een door hem uit te voeren “haalbaarheidsstudie” Tweeenhalf miljoen euro om te kijken of het wel ‘haalbaar’ is, zo’n WK, georganiseerd in tien landen. Geef dat geld maar gewoon aan mij en dan heb ik meteen het antwoord; nee, da’s niet haalbaar.

Geen van de ASEAN landen hebben ooit de eindronde van een WK gehaald. Mocht Brunei echter ineens een enorme zak oliedollars trekken en die onder de tafel overhandigen aan Joachim Blatter -juist de zoon van, en tegen die tijd FIFA-keizer- en ASEAN wordt toch de organisator, dan is er in een klap een wonder geschied. Aangezien de organiserende landen automatisch mogen deelnemen aan de eindronde, staan er meteen tien landen in de finale. Nooit eerder vertoond, mensen.

Het zou me niets verbazen als dwergstaten in de regio, zoals de Solomon Eilanden, Tonga en Kiribati dan ineens alles op alles gaan zetten om lid te worden van die exclusieve ASEAN club. En mochten die landen dan denken; “waarom niet, hoe meer zielen hoe meer vreugd” of “laten we ‘s gek doen”, dan is een wedstrijd Spanje- Solomon Eilanden ineens geen idee van een krankzinnige maar gewoon alledaagse werkelijkheid. De doeluntenregens zullen dan geheel in moessonstijl vallen: Brazilie – Kiribati; 147 – 1 (e.d.). Groepsamenstellingen zullen zijn om als doelpuntenliefhebber  je vingers bij af te likken:

Groep A ; Argentinie, Bikini Atol, Vanuatu, Brazilie.

Groep B ; Nederland, Kiribati, Brunei, Tonga.

Etcetera, etcetera…

Wat mij betreft gaan we ervoor. Tegen die tijd ben ik vijfenzestig en heb ik alle tijd van de wereld om alle honderdvierenzestig wedstrijden te bekijken…Was het maar vast 2030…

Advertisements
This entry was posted in BKK Calling, Cor Verhoef and tagged , , , . Bookmark the permalink.

10 Responses to LATEN WE ‘S GEK DOEN…

 1. Hoe idioot is voetbal:-)

  • Cor Verhoef says:

   Antoinette,helemaal mee eens. Maar wanneer het ineens gestoord wordt, dan wordt het toch wel weer leuk. Oh, en nu maar hopen dat die olie in Brunei niet te snel opgaat…

 2. Dan wacht ik wel tot 2030 op je telefoontje Cor.
  Ik verheug me nu al op Holland – Cambodja (17 – 1) Met Momdinay uit Kleng Leu op doel.

  Ceesgegroetje

  • Cor Verhoef says:

   Cees, dat is een conservatieve eindstand, Cambodja laat stiekum twaalf spelers het veld in en de scheidsrechter uit Rarotonga, heeft NIETS in de gaten; eindstand Holland -Cambodja; 0 – 0. Protesten van Jochem van der Kudt, de aanvoerder van Oranje die nu drie is, ten spijt, het mag allemaal niet baten. Holland ligt er na de eerste groepsronde uit, en Cambodja gaat samen met Argentinie door op doelsaldo. Dan blijven wij juichen toch?

 3. Ik probeer je te bellen maar ik denk dat Bangkok blank staat en er niks meer werkt. Klopt dat?

 4. Hans Geleijnse says:

  Een geweldige steekpass Cor! Die honderd miljoen kun je echter naar fluiten. Door Yingluck persoonlijk in zandzakjes gestopt….

 5. Die voorspelde eindscores doen me denken aan de rugby wedstrijd tussen Japan en (het B-team van) Niew Zeeland tijdens de world cup van 1995. De score was een record: All Blacks 145 – Japan 17… … eh… banzai?

 6. Cor Verhoef says:

  Tonga is ook een rugby-natie. Alle mannen worden daar geboren met een necksize die doet denken aan de taille van een gemiddelde Caucasian. We zijn gewaarschuwd…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s