THIS IS BOBSKE…

Niemand ontkomt aan Bobske (geestelijk vader: Paco Painter) Sinds kort terroriseert onze eigenzinnige kleiheld het zuidoost-Aziatische deel van onze dierbare planeet. Mijn leerlingen liepen van de week op de markt toen Bobske plotseling uit het niets opdook en hen, met klokkende lach, een voor een met een joekel van een “plaa sawaai” (een meervalsoort) in het gezicht mepte om daarna, ronkende scheten latend, weg te rennen.

Mijn leerlingen genoten niet. Accepteren was er ook niet bij, laat staan dat zij er de klok op gelijk zetten. Verontwaardigd togen zij naar het dichtsbijzijnde politie bureau waar zij verslag deden van dit merkwaardige incident. De politie agent vroeg mijn leerlingen om Bobske te beschrijven. Onbegonnen werk natuurlijk.

Toch meenden sommige dat ze er wat van opgestoken hadden….

Advertisements
This entry was posted in BKK Calling, Cor Verhoef and tagged , , . Bookmark the permalink.

12 Responses to THIS IS BOBSKE…

 1. ceesincambodja says:

  ‘Leerlingen’?
  Kom nou, Cor, na afgelopen nacht naar te hebben gedroomd , heb je Bobske zelf getekend, geef het maar toe. Aardige benadering trouwens. Komt B. nog onze kant op?

  Ceesgegroetje

 2. Cor Verhoef says:

  Cees, ik zweer het je. Bovenstaande tekening is het werk van de politie tekenaar die zo goed en zo kwaad als het ging volgens de beschrijving van mijn leerlingen, Bobske op de kaart zette.
  Of B. nog jullie kant op komt? Mijn informantennetwerk aan de verkeerde kant van de grens deelde mij zojuist mede dat Bobske is gesignaleerd in een casino in Poipet, hagelslag schietend naar de croupiers. Ik weet niet of ze daar niet beter weten 😉

  zweetgroet,

  cor

 3. Anton Lustig says:

  Die agenten zullen wel versteld gestaan hebben, met zo’n grote groep scholieren met wilde verhalen!
  (Gaan ze natuurlijk wel weer over op het Thais.)

 4. ceesincambodja says:

  De Phnom Penh Post maakte inderdaad in de zondag-editie gewag van oproer in Koh Kong, -niet ver van Poipet. Het blijkt dat Bobske met zijn dubbelloops hagelslagmusket een Lexus van een regeringsbeambte heeft besmeurd. (Kan nooit missen in Cambodja.) En nu hebben ze hem in de boeien geslagen. (Ook daarvan hebben ze er pakhuizen van vol.)
  De politiecommissaris was niet voor commentaar bereikbaar. (En ook van deze laatste zinsnede hebben ze in Cambodja bibliotheken vol.)

  Undercover-incambodja

 5. Iemand heeft naar dit filmpje gekeken!

 6. PACO PAINTER says:

  Kan onmogelijk onze Bobske zijn geweest. Want Bobske zag ineens het licht. Niemand wist waar het vandaan kwam. Wij gissen. Je kwam er niet uit.
  Bovendien vist Bobske altijd achter het net. Nooit ervoor.Daarom vangt hij nooit wat. Wij weten niet beter

 7. De vraag die rijst is natuurlijk: Heeft Bobske bloemkool- danwel broccolihaar? En weet de Thaise hermandad het verschil? En wat is de zin van het aardse bestaan…? Oh nee, dat is te eenvoudig.
  Zal vannacht Janicromix aan mij verschijnen in een droom?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s