Harde Plassers in het Haagse Pluche

PaulNou, de afgelopen week was werkelijk een bonanza voor de nieuwsgarenden en -gierigen. De Arabische wereld staat meer in brand dan ooit. Het regime van goddelijke typhusleider Khaboem lijkt nu definitief afgeschreven. En verrassing, bij het Westerse ingrijpen voor regime change in Libië lopen deze keer de Fransen, welke in Iraq naast de buit grepen, voorop; dapper, dapper en zo onzelfzuchtig ook van Sarkoziehetnietmeerzitten, die in eigen land nog onpopulairder was dan de blonde führer (echt blond, niet gebleekt) van extreem rechts, Marine Le Pen. Samenwerking met Khadoemsdaffi redde ooit zijn huwelijk. Samenwerking tegen de jakhals van Tripoli kan nu zijn presidentschap redden. Handig om zo’n dictator achter de hand te hebben. Jazeker, France stuurt het vlaggeschip Charles de Goal (Het gerucht gaat dat de Amerikanen de madman Sjarlie “moet-je-mij-nou-eens” Sheen gaan sturen, maar dat is onbevestigd.) De Nederlandse regering bekijkt of we onze Leopard II tanks niet kunnen afdanken in Libië. (Het Nederlandse leger moet immers weer terug naar de gezegende staat van vóór 1940.)

Intussen ziet een andere democrazy leider, Laurent Gbagbo, zijn kans schoon om de etnische zuivering van zijn machtsbasis het genereuze vredesprocess in Ivoorkust stap voor stap door te voeren, terwijl de aandacht van de internationale gemeenschap is gericht op Noord Afrika en Japan.

De Japanners, shaken and stirred, bereiden zich stoïcijns voor op de enorme doofpotten die uitgestort moeten gaan worden om het nucleaire brandje in hun land te blussen. De internationale nucleaire lobby declameert in koor “Dat kan hier NOOOOIT gebeuren!”. Exact hetzelfde wat de Japanse kernindustrie gebroederlijk riep in 1986 na het Chernobyl gebeuren. Het is wel sneu voor de kernlobby hoor. Iedere keer wanneer ze na dure campagnes en brede maatschappelijke discussies de kust weer vrijgemaakt hebben voor nucleair winstbejag, komt er een meltdown de pret bederven. Het is alsof de duvel ermee speelt!

Precies, exact, roepen de mannenbroeders van de SGP, het is de satan die erachter steekt! Al die aardbevingen, tsunamies en ander videogeniek jolijt zijn tekenen dat het eindelijk tijd is voor het einde der tijden. Hosanna, de wereld zoals wij die kennen zal ophouden te bestaan nog voordat de SGP zelf terziele gaat (poehpoeh, we waren even bang dat het andersom zou zijn). Ze worden helemaal opgewonden bij het vooruitzicht, die gereformeerde doemsdagdenkers, ze verlangen ernaar. Je ziet hen in gedachten heen en weer schuiven op die kamerzetels om hun stijve stootstampers te verhullen. Dat valt verdikkeme nog niet mee, want dankzij de Telegrief weet nu iedere Jan, Piet en Klazien (d.w.z. Klaas vóór de operatie) dat wij Nederlanders gemiddeld over 2 milimeter meer penislengte beschikken dan onze zuiderburen. 2 hele milimeters, dat is potjandorie geen kattepiemel. Geen wonder dus dat de knopen van de gulpen springen nu in gristelijk Den Haag.

Overigens had Armageddon vannacht moeten beginnen tijdens de volle maan die nu zo dicht bij de aarde staat, dat dat onvermijdelijk tot werelwijde rampen moet leiden volgens de immer betrouwbare verenigde astrologen der aarde. Ik heb de halve nacht vol verwachting gewacht… maar ik ben uiteindelijk maar rustig gaan slapen.

Advertisements
This entry was posted in Jeremiades, Paul Nijbakker and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

9 Responses to Harde Plassers in het Haagse Pluche

 1. Anton says:

  leuk nieuwsoverzicht

 2. ceeschamuleau says:

  Paul,

  Graag een wetenschappelijk onderbouwde beschouwing over het verband tussen penis- en neuslengte, schoenmaat en nagelriemen.

  En wat het Armageddon van Nostradamus betreft, dat is precies over 20 maanden toch?

  Laat ons lachen.

  Ceesgegroetje

  P.S. Cor, Kawasaki dicht?

 3. JA, Paul, Cees heb gelijk. In 2012 gaan we pas echt los

 4. Rob Alberts says:

  Soms bemerk ik dat de lengte en/of dikte ook een relatie heeft met het gehoor.
  Al weet ik niet op welke lange tenen ik nu ben gaan staan?
  Vrolijke voorjaarsgroet

 5. @Anton,
  Vooral dat van die 2 mm, dat was heel belangrijk nieuws!

  @CiC
  Hetis goed nagelriemen snijden uit andermans leering ende vermaeck?

  @Paco,
  Het duurt nog zo lang tot 2012.

  @Rob,
  Ik ben bijna doof, is dat een goed teken?

 6. België heeft inmiddels F-16s naar het Libische slagveld gestuurd (die willen natuurlijk compenseren voor de 2 mm die ze tekort komen). Nederland wacht nog op een officieel verzoek van de NAVO, want Nederland handelt enkel binnen het kader van de NAVO (die helicopter staat natuurlijk ook binnen het kader van de NAVO vast in Libië).

 7. Glaswerk says:

  Schokkend, je zou er bijna ter plekke van verstijven.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s