Oliedomkoppen

PaulHet Khadaver in Tripoli is nog steeds niet Khadafini en dankzij de koninklijke marine heeft die schofterige schimmelkin nu ook nog volledig legaal beschikking gekregen over drie gezonde Hollandse gijzelaars. Heel wakker Nederland is hoogstverontwaardigd. Khadruiloor moet “onze jongens” onmiddellijk vrijlaten. Wat, toevallig net voor de verkiezingen, in de kranten had moeten komen als een gedurfde reddingsactie van de jongens van Jan de Wit (die overigens in 1672 door wakkere Nederlanders werd afgeslacht op een wijze waar zelfs de dolle hond Khablaffi geen brood van zou lusten, maar dat terzijde), liep dramatisch vast in het woestijnzand. De schipbreuk van het VOC elan van Rutte is totaal, een khadaverende mislukking.

Even samenvattend; op last van de Nederlandse regering wordt het fregat Tromp, op weg om Somalische piraten op de vingers te tikken, naar de kust van Libië gestuurd waar het voormalig bevrinde staatshoofd taal uitslaat die wij ons nog herinneren van hem uit de tijd waarin de Lynx helicopters nog nieuw waren. Destijds resulteerde dat in het, volledig illegale, bombardement van Tripoli door de VS. Khalaffi zong meteen een toontje lager en na de Golfoorlog werd ie zelfs poeslief, maar hij investeerde natuurlijk wel in zijn luchtafweer en radarsystemen. En de Nederlandse regering stuurt een militaire vliegmachine in die leeuwenkuil om twee vage personen te evacueren, hoewel het volgens internationale regels natuurlijk hyperillegaal is het luchtruim van een ander land zo te schenden.”Onze jongens” liepen met de blauwe ogen wijd open in de val (schromelijke onderschatting van de tegenstander is een beginnersfout waarvoor ieder militair handboek waarschuwt).

Men vraagt zich natuurlijk af, in een gerieflijke leunstoel met een glaasje en een kaasje, wie het bevel gaf tot deze actie die toch wel een beetje dom genoemd mag worden. Wat was zo geweldig belangrijk aan die twee “burgers” dat de regering er een internationaal incident voor wilde riskeren? Waren het golf buddies van opRutte? Hadden ze soms informatie over de lokale olierijkdommen die vitaal was voor het landsbelang van Nederland? Of was het gewoon de ordinaire behoefte om publicitair te scoren gekoppeld aan de welhaast criminele stupiditeit die we van Nederlandse politici gewend zijn wanneer het om militaire operaties gaat?

Men verbaast zich tevens, na aan het glaasje genipt te hebben, over de zondvloedgolf van hypocrisie die de leiders van het democratische Westen plots uitbraken. 40 jaar lang kon Khadafielt zo goed als ongestoord mensen in binnen en buitenland vermoorden, gijzelaars nemen en foto’s van Westerse politici met zijn aanwezigheid vervuilen, maar zolang de olie maar stroomde en Khadaffreux niet al teveel Westerlingen vermoordde of gijzelde, mocht ie zijn tent overal opzetten en zijn gestolen geld komen stallen. Tunesië en Egypte konden door democratische revoluties overspoeld worden zonder dat er uit de westerse hoofdsteden meer dan een verlegen kuchje kwam. Echter, zodra in Libië de vlam in de pan slaat, komen John, Jean en Jan meteen aangevaren, want ja, olie is zo brandbaar hè. Khadaffyduck is van grote vriend plotsklaps grote vijand geworden. Jazeker, Kwaadaffi moet voor het internationaal gerechtshof gesleept worden! Niet voor alle misdaden die ie tijdens 40 jaar dictatuur heeft begaan, nee, wat ie nu doet, dat gaat echt te ver hoor (stel je voor, hij wil de oliebronnen opblazen! Wat een barbaar).

Wat ik van Khadaffi vind
Wat ik en anderen van Khadaffi vonden

This entry was posted in Jeremiades, Paul Nijbakker and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

12 Responses to Oliedomkoppen

 1. Hier valt niets meer aan toe te voegen, met andere woorden een prima blog.

 2. Lasja says:

  eens met antionette

 3. de stripman says:

  Mooi verhaal ! De spijker op z’n kop !

 4. @Antoinette,
  Ik heb Khadaffi nooit kunnen uitstaan en als ie afgaat mag voor mij de vlag uit.

  @Lasja,
  Het is alleen onverteerbaar dat de Nederlandse gedoogregering hem op zo’n onbenullige wijze drie troefkaarten in de hand speelt.

  @Strip,
  Het wachten is op beelden die de mariniers tonen naast strategische doelen. Het werkte in Bosnië, het werkte in Irak, dus waarom niet in Libië.

 5. Anton says:

  Mooie blog Paul. Inderdaad heel hypocriet allemaal, zoals dat altijd gaat.

 6. ceeschamuleau says:

  Zo lees ik me weer bij, Paul. Goed gezegd. (Zoals je weet was ik effen offline. Zie mijn laatste blog: http://ceesincambodja.wordpress.com/2011/03/06/wennen-aan-vrijheid-3/ )

  Warme groet

 7. @Anton,
  5000 jaar zogenaamde beschaving heeft wat dat betreft weinig veranderd.

  @Cees,
  Weggeweest? Heeeelemaal niks van gemerkt. Tja, je hebt dus Oh oh Cherso niet meegekregen, dat zal tot het einde der tijden als een gapend gemis gevoeld worden.

  @Paco,
  Vind je niet?

  • ceesincambodja says:

   “Cherso”? Is dat niet die tenor uit Verona die ‘O caro mia’ zo schitterend weet te vertolken?
   Ja, die heb ik gemist. Helaas.

   Ceesgegroetje

 8. sprakeloosid says:

  standpunt laat aan duidelijk niets te wensen over. Belangen en transparantie, twee zaken aan een kant van de medaille die elkaar bijten en de meest genante zaken naar boven kan brengen

 9. VSp says:

  Inmiddels 6 dagen verder sinds plaatsing van dit blog. 3 BBC journalisten mishandeld, olie installaties in de fik, waarschijnlijk duizenden doden. Die drie Nederlandse militairen opofferen om Khadaffi op te ruimen, zal ‘het Westen’ uiteindelijk een rotzorg zijn zodra het op ‘handelen’ aankomt. Niet de Nederlandse Regering wordt gegijzeld, maar het mededogende geweten van de Nederlandse bevolking wordt door de Nederlandse Regering in gijzeling genomen.

 10. Pingback: Het Nieuws, chotvâhdechotvâh | Het Triumvieraat

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s