RON BRANDSTEDER: EEN BIOGRAFIE.

CorOp 19 mei 1950, tijdens een maanverlichte zwoele meiavond, in het mijnwerkersdorp ‘t Kallenachte,  kwam Ronaldus Florentino Orfelio Bertus Brandsteder ter wereld, met een volkomen ontwikkeld melkgebit en een kaarsrechte scheiding in zijn haar.

De dorpschirurgijn constateerde een aandoening die later door wetenschappers in het toonaangevende medische tijdschrift “The Lancet” aangeduid zou worden als ‘development in reverse’.

Ronnie declameerde op driemaandige leeftijd, staande op de keukentafel de volledige werken van Shakespeare om op zesjarige leeftijd, geheel tandenloos en niet in staat om ook maar een woord te uiten aangemeld te worden bij de lagere school “de Wip Wap” te Bussum, onder de rook van Hilversum, het latere jachtgebied van de toen tandeloze omnivoor.

Later, in interviews, omschreef Ron zijn jonge jaren als een “valse start”.

Op zeventien jarige leeftijd kreeg Ron door baanbrekende therapien, niet alleen zijn tanden terug , maar had tevens leren dansen, zingen, acteren, voorlezen, kleien, gitaar spelen, tuinieren, klaverjassen, Pim-Pam-petten, synchroon zwemmen, biografiën schrijven, appeltaarten bakken, waarzeggen, koorddansen en ijshockeyen, maar ook debatteren, nachtduiken, jachten bouwen, weed kweken, 06-lijnen bellen, zijn adem inhouden, neuken met mes en vork en het Wilhelmus pruttelen met hoogst originele scheten,

Het was dan ook slechts een kwestie van tijd voordat Ron op het lodderige netvlies van Ivo Niehe verscheen…

The horror…the horror… zou Ivo vele jaren laten verzuchten op zijn kapitale landgoed in Abu Dhabi, waar meerdere tankstations de oprijlaan opluisteren.

Ron Brandsteder

Ron tijdens een auditie voor de James Bond film "Moonraker"

Op 23 jarige leeftijd presenteerde Ron voor de ‘Grootste Familie Van Nederland’ de Showbizzquizz, een mijlpaal in de geschiedenis van de Nederlandse televisie, omdat kandidaten miljoenen punten konden verdienen en niet, zoals bij Fred Oster’s “Weekend Quiz”, “drie van die kutpuntjes” voor een moeilijke teringvraag” aldus Ron tijdens een vraaggesprek bij Ivo Niehe.

Prive ging het Ron ook voor de wind. Hij ontmoette op een winderige herfstnacht Patty Brard, die zojuist van de plastisch chirurg kwam die het kontvet uit haar reet had weggezogen en vervolgens in haar lippen had geinjecteerd.

Het was liefde en het was geen gezicht, biechte Ron vele jaren later op, op de slaapbank bij Willi Dobbe thuis, de platina blonde presentatrice waar inmiddels een plantsoen naar genoemd was…

Het huwelijk met Patty duurde driehonderd eenenveertig dagen, maar “leek veel langer”, aldus Brard in de rechtzaal.

De rechter verklaarde die verklaring onontvankelijk en smeekte Brard om haar reet voor de microfoon weg te halen.

Ron intussen, koos eieren voor zijn geld tijdens de stekelige echtscheiding, verklaarde het Gooise matras voor gezien en is slechts nog 1 keer gesignaleerd, hand in hand lopend met Majoor Boshard op de Kalverstraat, paaseieren uitkiezend.

This entry was posted in Biografie, Cor Verhoef and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s