LIN DA DE MOL: EEN BIOGRAFIE.

CorLin Da de Mol werd geboren op 8 juli 1964 in Hilversum, destijds een onbetekend gat geteisterd door stofstormen, tsee-tsee vliegen, cholera-epidemien en wekelijkse vulkanische uitbarstingen, rampen die het gehucht later goed zouden uitkomen tijdens de liefdadigheidsprogramma’s die er vele decennia later, vanaf de plaats van de geboortehut van Lin Da de lucht ingeseind zouden worden.

“Mijn geboorte was een bloedbad” zou Lin Da later ooit bekennen tegenover de boomlange, begripvolle, botergeile Hennie Huisman.

Na een kortstondige carriere als heftruckchauffeuze, welk nobele beroep ze moest verlaten vanwege hardnekkige slaapziekte, werd zij opgemerkt door niemand minder dan haar vader, John de Mol Sr. die actief was als zanger.

“Die slaapkamerogen, die blozende wangen, het Hitlerjugend-blonde haar en die lachende tandjes, ze had het allemaal om het ver te schoppen ” zou John Sr. later kreunen op zijn doodsbed, nauwelijks waarneembaar door de irritante vitrage gordijnen die over de Louis XVI vensters van het verpleeghuis “De Eeuwige Jachtvelden” te Hattum gedrappeerd waren.

Linda de Mol

Lin Da met knol

Om een lang verhaal kort te maken -ik sta als blogger binnenkort op straat en heb al mijn tijd nodig voor het speuren naar een vriendelijk omscholingstraject- Lin Da ging bij de televisie werken.

Op 13-jarige leeftijd werd ze voor de leeuwen gegooid als Assistente van Ron Brandsteder in diens Showbizzquizz, waar ze met miljoenen punten liep te zeulen en een spiermassa ontwikkelde die haar later van pas zou komen tijdens het huwelijk met Andre Leuter, de Larense vrouwenhandelaar en cabaretier.

Gedurende haar huwelijk met Andre werd het even stil rond Lin Da. Pijnlijk stil haast, maar het duurde echter niet lang voordat de melkblonde televisieprinses op 44-jarige leeftijd haar carriere hervatte met haar eigen talkshow “Lullen met Lin Da”, een stofopwaaiend realityopbiechtpraatprogramma waar Bekakte Nederlanders dingen onboezemden en donkere daden bekenden, waarmee Lin Da meteen weer in het Hilversumse voetlicht stond.

De AVRO, ja, die was het, trok echter tot groot verdriet van tientallen televisiekijkers de stekker uit het programma na de uitzending waarin Gerard Joling bekende ooit een relatie te hebben gehad met een vrouw, maar “nooit geinhaleerd had”.

“Het was gewoon over en sluiten” brulde Lin Da naar de microfoon vanachter haar marktstal op de Albert Cuyp, toen haar gevraagd werd om een reactie op de treurige afloop van haar televisie carriere.

Advertisements
This entry was posted in Biografie, Cor Verhoef and tagged . Bookmark the permalink.

6 Responses to LIN DA DE MOL: EEN BIOGRAFIE.

 1. Antoinette says:

  Ha, jullie zijn oude berichten an het herplaatsen:-)

 2. We zetten af en toe een oud bericht bovenaan, zodat eventuele bezoekers niet een maand lang hetzelfde blogje zien twinkelen. Als de operatie Redt Triumviraat voorbij is staat alles weer op z’n plaats (hoop ik).

 3. de stripman says:

  Ik dacht even dat er een satirevirus rond ging…;o)

 4. Cor Verhoef says:

  @Paco,

  Mooie kop en poten, vind ik ook…

  @Strip,

  Deze biografie is tot stand gekomen na nachten doorhalen met Linda aan haar keukentafel. Veel dingen kon ik hier echter niet kwijt aangezien dit een familieblog is.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s