EEN DUIVELS DILEMMA

CorIn de wijk Banglamphoo, ook wel het ‘toeristenghetto’ genoemd, zie je in vergelijking met andere delen van Bangkok, veel bedelaars. In alle soorten en maten. De meeste komen uit het buurland Cambodja, maar er is ook een niet onaanzienlijk aantal Thaise bedelaars. Het overgrote deel heeft lichamelijke gebreken. Er ontbreekt een been, of een arm, of een oog.

Een jongen, met een gezicht van een engel, bestaat alleen uit een hoofd, een romp en een arm. Hij wordt elke middag door een knaap letterlijk in het midden van de toeristenstraat Khao San Road geplant, tezamen met een plastic beker en ‘s nachts rond een uur of 12 door dezelfde knaap weer opgehaald. Veel toeristen geven wat geld aan deze arme donder. Er zijn maar weinig mensen die niet warm of koud worden bij de aanblik van deze knul die op de eerste dag van zijn leven al door het noodlot werd getroffen…

Maar wie is nu die knaap die hem elke dag naar zijn bedelstek brengt?

De kans is vrij groot dat deze man lid is van de Thaise mafia. Deze bendes controleren en bepalen wie er waar bedelt, hoelang en op welk tijdstip. Een groot deel van de niet onaanzienlijke inkomsten moeten de bedelaars afstaan aan de Thaise ‘Don’, die op zijn beurt de politie weer ‘theegeld’ betaalt, zodat die een oogje toeknijpt.

Beggar boy

Dit is Kan. Hij bedelt al jaren bij een tempelingang. Zijn kadootje van God was polio. Hij heeft wel familie die voor hem zorgt en is niet in de handen gevallen van de bedelmafia.

Advertisements
This entry was posted in BKK Calling, Cor Verhoef and tagged , , . Bookmark the permalink.

3 Responses to EEN DUIVELS DILEMMA

  1. Bedelen! EEn groeiindustrie. Ik ga je linken, mag dat?>

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s