WHAT’S IN A NAME…EEN MODERNE TRAGEDIE

CorWat denkt U, argeloze lezer, bij het aanschouwen van deze foto? Hij is drie dagen geleden genomen op een tolweg in Bangkok. Een mijn inziens allerminst allerdaagse foto.

Een foto met een verhaal

Wat is hier gebeurd? Het meisje (16) rechts op de foto, heeft zojuist de Sedan van pappie in de prak gereden.

So far, so good. Maar dat is helaas niet alles.

Buiten het frame van deze allerminst alledaagse foto, twintig meter lager, liggen de lijken van de minibus die deze troela ramde. De minibus knalde tegen de betonnen afscheiding, zichtbaar op de foto waar deze juffrouw haar bevallige reet op genesteld heeft, en de inzittenden vlogen door de ruiten naar buiten en belandden 20 meter lager op de onder de viaduct gelegen snelweg. Resultaat: negen doden, zes gewonden.

Wat mij het meest opvalt is de lichaamstaal van dit meisje. De doodgemoedereerdheid waarmee ze de toetsen van haar Blackberry beroert. Ze weet namelijk dat, ondanks het verschrikkelijke leed dat ze heeft aangericht, ze zich geen enkele zorgen hoeft te maken over de consequenties van haar actie.

Haar achternaam ‘Na Ayudya’, is een paspoort naar totale onschendbaarheid. Ze heeft blauw bloed. Pappie is militair. Pappie verkondigde de volgende dag tegenover een hongerig perskorps: “Ik ben militair. Orde, discipline en eer zijn de codes waar ik en mij familie naar leven”.

Oh ja? De autosleutels aan je zestien-jarige dochter geven, die pas op haar achtiende achter het stuur mag zitten na het halen van een rijbewijs, heeft verdomd weinig te maken met de codes waar je naar zegt te leven, fucking idioot!!!

De werkelijke tragedie ligt besloten in het feit dat de vader hier gewoon mee wegkomt. De nabestaanden van de slachtoffers en de overlevenden hebben al aangegeven geen aanklacht in te dienen tegen het “crash-meisje”. Tegen een “Na Ayudya” familie win je het niet in de rechtzaal.

Het ‘crash-meisje’ heeft haar verontschuldigingen aangeboden.

Wat een schatje, he?

Advertisements
This entry was posted in BKK Calling, Cor Verhoef and tagged , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to WHAT’S IN A NAME…EEN MODERNE TRAGEDIE

  1. Anton says:

    Rustig aan. Nog een jaar of twintig en dit soort zaken behoort tot de verleden tijd. In China is het ook aan het veranderen, dankzij internet. Een vergelijkbaar verwend jong nest kwam er toch niet vanaf door te roepen: “Weten jullie wel wie mijn vader is? Mijn vader is …..!!” Zie http://en.wikipedia.org/wiki/Li_Gang_incident

  2. Cor Verhoef says:

    Ik heb het artikel gelezen, maar het grote verschil tussen de Li Gang kwestie en die in het bovenstaande blog is dat er sprake was van blauw bloed en daardoor een indirecte link naar het Thaise koningshuis, dat boven elke kritiek verheven is. We hebben hier een lese majeste wet waar de honden geen brood van lusten.
    Twintig jaar? Het hangt er vanaf wie er op de troon komt na het overlijden van de geliefde Bhumipol. Van de kroonprins moeten de meeste Thais niets hebben dus wanneer hij het wordt zou het weleens sneller kunnen gaan.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s