Pope Ga Ga

PaulNa Lady Bah Bah, nu Pope Ga Ga. Het naar eigen zeggen onfeilbare hoofd van de Katholieke Kerk brengt een staatsbezoek aan het Verenigd Koninkrijk. Het onuitgesproken doel is om de verdwaalde schaapjes, die van redding uit Rome verstoken zijn, sinds koning Hendrik VIII in 1534 de Katholieke Kerk in Engeland via een vijandige overname in bezit kreeg, weer op het rechte pad te brengen.

Dit edele streven heeft klaarblijkelijk de stilzwijgende goedkeuring van het Britse gepeupel. Ik heb in elk geval geen boegeroep, rotte vis, fruit of eieren, oud schoeisel, noch pek danwel veren naar het hoofd van de mummificerende grijsaard geslingerd zien worden toen hij in zijn glazen lijkkist rondgereden werd. Het ontbreken van deze legitieme uitingen van afkeuring kunnen te maken hebben met het feit dat er practisch niemand langs de route stond.

Het enige protest tegen deze van officiele kant goedgekeurde (en betaalde!) invasie door het Vaticaan was een beschaafde open brief, ondertekend door 50, deels ongelovige, prominente Britten, in The Guardian, waarin werd betoogd dat de Paus geen echt staatshoofd is en dat de standpunten van de Katholieke Kerk inzake vrouwenrechten, homorechten, abortus en voorbehoedsmiddelen onverenigbaar zijn met de Britse wetgeving.

de Pope in zijn jonge jarenNatuurlijk kon de kerkvorst zo’n uitdaging niet onbeantwoord laten. In een voordracht voor een massa bijeengetrommelde aanhangers betoogde de onfeilbare plaatsvervanger van god op aarde dat atheïsten een gevaar zijn voor de samenleving… kijk maar wat er in Nazi-Duitsland gebeurde (Benedict XVI komt zelf uit Nazi-Duitsland dus hij kan het weten).

Het was in dit opzicht jammer dat de personen die in Londen werden gearresteerd op verdenking van het beramen van een moordaanslag op de heilige vader nu toevallig net geen atheïsten waren. Dit is waarachtig een uitzondering, want terroristische organisaties bestaan anders juist altijd uit atheïsten. OK, behalve de IRA dan, en zijn afsplitsingen en natuurlijk ook de LVF en UDA en gelieerde groepen, maar dat zijn uitzonderingen. Verder zijn alle terroristen van god los hoor… afgezien dan van de Abu Nidal groep, de Abu Sayaf, de Al Aqsa martelaren, Al Shahab, Al Quaida, Al-Shabaab, Ansar al Islam, Aum Shinrikyo, de Afrikaner Weerstandsbeweging, Babbar Khalsa, de Caucasus Caliphate Jihad, Egyptian Islamic Jihad, de GIA, de Grijze Wolven, de Hamas, de Hizbollah, Islamic Jihad, de ISYF, Jaish-e-Mohammed, Jemaah Islamiya, Kach, Kahane Chai, de Ku Klux Klan, Lashkar-e-Toiba, Lashkar-e-Jhangvi, The Lord’s Resistance Army, de NLFT, Palestinian Islamic Jihad, de PLO, de RNU, Stern, de Taliban, de Tamil Tijgers… Ik kan nog wel verder gaan maar ik krijg kramp in mijn vingers… Ik heb dan ook nooit van die strekoefeningen gedaan zoals Benedict XVI hierboven.

Trouwens, degenen die bovenstaande afbeelding van onze al dan niet geliefde paus schokkend of verrassend vinden dienen eens te kijken naar deze opmerkelijke foto!!!

Advertisements
This entry was posted in Jeremiades, Paul Nijbakker and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s