Van drie Beren en een dolle Rotondehond

PaulOnlangs kwam er tijdens het knusse avondlijke televisiekijken in Tornio een politiebericht in beeld waarin de bewoners van Pernå in Zuid-Finland werd aangeraden binnen te blijven omdat er drie beren broodjes aan het smeren waren in de straten van het dorp. Aangezien goudblondlokje in Nederland aan de formatiebesprekingen deelnam, was de politie genoodzaakt één beer dood te schieten en de anderen hebben zich sindsdien niet meer laten zien. Zo doen we dat in Finland (zie ik in Papendrecht nog niet zo gauw gebeuren).

Nu we het toch over hebben over ongelikte beren: De allebeminnelijkste leider van alle Libiërs (en heel Afrika als je het hem hem vraagt) doet weer eens van zich spreken. Deze Barbarijse roverhoofdman heeft gelijk zijn illustere piratenvoorgangers de ervaring opgedaan dat het uiterst lucratief kan zijn om Westerse gijzelaars te nemen en die voor harde Euro’s te gelde te maken. Het nadeel van zo’n handel is echter dat, wanneer je de gijzelaars loslaat, ze weglopen en nooit meer terugkomen. Het is dus iedere keer slechts een eenmalige deal. Daarbij komt dat er steeds minder Westerlingen naar het paradijselijke Libië van Gaddaffi komen, aangezien het niet in hun vakantieplannen past om weken in een woestijncel te zitten wachten of de vaderlandsche regering bereid is wat miljoenen in de schatkist van de hemelse leider over te schoffelen. De handelswaar wordt schaars met andere woorden.

Daarom heeft de briljante leider een nieuwe afpersingspraktijk bedacht die jaar in jaar uit fortuinen gaat opleveren. Hij neemt gewoon heel Europa in gijzeling, fantastisch idee toch? En hij hoeft er niet eens zijn tent voor uit te komen!

Een diplomatiek knietje in het kruisTijdens zijn bezoek aan het bevriende staatshoofd Berlusconi heeft de Saraceense leider zijn plannen ontvouwt. Hij weet dat miljoenen Afrikanen dromen van een beter bestaan in Europa en dat vele Europeanen nachtmerries hebben over een vloedgolf van zwarten die de geblondeerd judeo-christelijke cultuur van het Oude Europa gaat overspoelen. Zie daar de business opportunity van de eeuw: omgekeerde mensenhandel!. Voor de luttele somma van 5 miljard per jaar is de koene leider bereid te garanderen dat er niet langer van die hongerige, domme, Afrikaanse barbaren naar Europa zullen reizen via Libië. De edelmoedigheid ten top oreerde hij ook nog tegen zijn bij uitzendbureaus ingehuurde publiek (vrijwillige toehoorders kan de welbespraakte leider sinds zijn Nobelprijswaardige speech voor de VN vreemd genoeg niet meer vinden) dat Europa er maar beter aan zou doen te converteren tot de islam (want zie eens wat een edel mens het geloof van hem gemaakt heeft).

Naar aanleiding van deze gezegende oproep heb ik, in goede poldertraditie, mijn mening over Khalaffi in koeieletters op het dak van mijn veeschuur gezet. Het aller-aller-allerverachtelijkste epitheton dat ik met mijn begrensde fantasie kon bedenken gloeit nu in bloedrode dakpannen de burgers, buren en buitenluiden tegemoet als die mijn boerenbuitenhuisje naderen. Deze in- en inbeledigende, bloed-onder-de-nagels-vandaan-halende omschrijving van dit ”bevriende staatshoofdluisje” (welke noodzakelijkerwijs altijd veel te zwak zal zijn om de vuile canis ook maar enigszins recht te doen), zal in menig buitenland strafbaar zijn met op zijn minst een standrechtelijke executie middels steniging met kamelencoprolieten (altijd nog een luxe voorkeursbehandeling vergeleken bij de tenhemelschrijend-misselijkmakende martelingen die Khadaffi zelf volgens de regels van zijn eigen zieke brein zou verdienen voor al zijn zondes), maar vrees voor schurftige rotondehonden in jurken is ons Finnen vreemd. Bij deze dus:

Niet geschikt voor kinderen (of aanhangers van Rorschach)!

(Foto’s van het Internet)

Advertisements
This entry was posted in Jeremiades, Paul Nijbakker and tagged , . Bookmark the permalink.

One Response to Van drie Beren en een dolle Rotondehond

  1. Pingback: Oliedomkoppen | Het Triumviraat

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s