Snoekduik CDA

EdVolgens heer Ter Buyl is het CDA toch echt de weg kwijt. Na zojuist een flink pak slaag te hebben gekregen tijdens de laatste verkiezingen, stappen ze vervolgens weer vrolijk  een ander kabinet, dat toch minstens omschreven kan worden als een zeer dubieus avontuur, zogenaamd onder het mom van het landsbelang. Heer Ter Buyl snapt er niets van.

Het zou toch een absolute ‘no brainer’ moeten zijn voor de CDA leiding dat ze nu niet meteen weer moet gaan regeren, en dan zeker niet via participatie in een rechtste wiebelconstructie met de PVV. De  rechtse helft van het CDA elactoraat is al overgestapt naar de VVD, of naar de PVV; het overgebleven midden-linkse deel zit absoluut niet te wachten op een monsterverbond met de PVV. Het CDA zou er goed aan doen de stigmata te likken en te bidden voor herstel, in de oppositiebankjes, de komende 4 jaar.

De afgelopen dagen zijn meer en meer zogenoemde ‘oude olifanten’ de CDA porcelijnkast binnengedrongen en hebben waarschijnlijk een process van herbezinning binnen de partij in gang gezet dat niet meer te stoppen is. Het zal meer en meer CDA-leden duidelijk worden dat de weg die Verhagen en de zijnen momenteel bewandeld een doodlopende weg is voor de partij. Ook het gevolgde onderhandelings process is voor hem en zijn aanhangers een verkeerde geweest, zoals Ruud Lubbers vorige week al terecht opmerkte. Teneinde het onderhandelings team, en in feite het gehele land, een boel tijd te besparen hadden CDA  [& VVD] en PVV inderdaad eerst moeten starten met de grote principiele verschillen, daarop een interim status rapport moeten uitbrengen naar de achterban, en vervolgens op basis van duidelijk conclusies moeten besluiten de onderhandelingen op de andere punten voort te zetten, of niet. In dit geval is de weg van ‘eerst onderzoeken wat verbindt’ niet de juiste geweest.

Mocht dit kabinet er onverhoopt toch komen voorspelt heer Ter Buyl dat het CDA wederom gehalveerd uit de strijd zal komen, na 4 jaar roemloos spartelen, in een vijver met een hele grote PVV snoek.

Lubbers heft de handen ten hemele Blond en blonder?
Lubbers redt het niet Wil Wilders Verhagen behagen?

Plaatjes van ‘t Internet

Advertisements
This entry was posted in Ed ter Buyl and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s