Wilders redt…

EdDiverse media, waaronder de Telegraaf, maakten de aflopen week melding over ene Joop van Ooijen, volgens eigen zeggen sinds zijn 27ste een diepgelovig man, die met enorme witte letters op het dak van zijn woning de tekst ‘Jezus redt’ had aangebracht. Hij is kennelijk al maanden verwikkeld in een verbeten strijd met de gemeente Giessenburg of dit wel of niet door de beugel kan.

Volgens de diverse relevante verorderdeningen kan en mag een particulier een niet-kwestende of niet-racistische tekst kennelijk wel op eigen erf aanbrengen, edoch een gemeente kan kennelijk wel grenzen stellen aan afmeting en locatie.

Ome Joop kwam deze week zelf ook tekst en uitleg geven bij het programma K&B; een levendige discussie kwam op gang. Wat betreft de omvang van die letters, hoe groot was te groot? Leidde de tekst op zijn dak soms de langssnellende autobestuurders af op de nabijgelegen provinciale weg? Irriteerde de tekst wellicht de ongelovigen? Had de gemeente misschien meer problemen met de tekst zelf dan met de omvang van de letters? Zou ‘Joop redt’ bijvoorbeeld wel mogen?

De gemeente nam geen deel disussie, concrete antwoorden op al die vragen kwamen er niet.

Heer ter Buyl vraagt zich nu af of de regels omtrent dit soort zaken toch wel duidelijk zijn vast gelegd. Kan een moskee bijvoorbeeld met enorme letters ‘Allah redt’ op de muur kalken, of kan heer Ter Buyl op het dak van zijn pittoreske landhuisje in Giessenburg de tekst ‘Jesus redt niet’ plaatsen, of (als we kiezen voor een meer actuele tekst): ‘Wilders redt wel’, in als het moet een net iets kleiner formaat? In ieder geval zal heer Ter Buyl de tekst van Joop niet overnemen op het dak van zijn riante villa in Jakarta. Hij houdt de locale hardliners graag te vriend….

Religie maakt mensen bescheiden

Joop die gered is...

Religie maakt mensen vreedzaam

De lokale hardliners...

Advertisements
This entry was posted in Ed ter Buyl and tagged , , , . Bookmark the permalink.

One Response to Wilders redt…

  1. Pingback: Snoekduik CDA | Het Triumviraat

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s