DE SCHOOLDIRECTRICE UIT LA LA LAND…

CorOnze school wordt al bijna drie jaar “bestuurd” door een schooldirectrice die al sinds mensenheugenis comfortabel resideert in de 17e eeuw. Denk, hondstrouwe lezer, daarbij niet meteen aan de VOC mentaliteit, Rembrandt en Antonie van Leeuwenhoek, maar eerder aan fronzen bij het idee aan bacterien als ziekteverwekkers, hoongelach bij de veronderstelling dat de pest van ratten komt en sarcastisch geknik bij de suggestie dat de aarde wel eens om de zon zou kunnen draaien…

De afgelopen weken heb ik me drie slagen in de rondte gewerkt aan een sketch, samen met vijf leerlingen van de Drama Club. Na drie weken was er een script en het vele repeteren had geleid tot alleszins acceptabele acteer prestaties. Vooral Tientip, die volgende week afreist naar de VS voor een tien-maands durend uitwisselings project, speelde de sterren van de hemel als Britney, “the Friend from Hell”.

Het script, door de studenten geschreven was over teenager perikelen, groeipijnen, materialisme en peer pressure…

Gisterenmiddag werd ik bij de directrice geroepen die, wanneer ze niet bij de kapper zit en zich een nieuwe Imelda Marcos-helm laat opspuiten, een ijskoud kantoor bewoont met aan de muur tientallen portretten van haarzelf. Het meest in het oog springende portret, een ‘kan-niet-missen-portret’ is een levensgrote foto van Hare Hoogheid waarin zij, gekleed in een oogverblindend ananas-geel mantelpak van Thaise zijde, minzaam haar kantoor in gluurt. Op de grond staat een krachtige spot die dit tafereel ‘s nachts uitbelicht. Het kantoor van een krankzinnige.

Ik plofte neer in de leren sofa, pal tegenover haar bureau dat veel overeenkomsten vertoonde met een operatie tafel, in die zin dat het geen sporen van werk vertoonde. Ze zat daar als een sfinx met haarhelm. Met getuite lippen lispelde ze:

Mr. Cor, yours….ssskit, no good..

No good?

Not appropriats..

Not appropriate?

Too much…not Thai…

You mean, not enough rice planting…? (sarcasme ontgaat haar gelukkig altijd)

Too mutschss…Bangkok…

And not enough La La Land? (cynisme is concept van Mars, een planeet waar ze ook al nooit komt)

(Hare Hoogheid spreekt nagenoeg geen Engels en daarom ben ik verzot op deze conversaties en ben ik ook nog niet ontslagen)

I do appologize..

(minzaam knikje waarbij haar nek lichtjes kraakt)

Ik verliet het kantoor. In september pleurt ze op. Ze wordt overgeplaatst naar een andere school die ze dan met hetzelfde infantiele wereldbeeld dat ze heeft naar de filistijnen zal proberen te helpen.

Ik vraag me af of ze wel eens van Facebook gehoord heeft. Tien tegen een dat ze denkt dat het een gezichtscreme is…

Advertisements
This entry was posted in BKK Calling, Cor Verhoef. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s