PVV in Insulinde

EdAls PVV lijstduwer van het kiesdistrict Jakarta is de heer ter Buyl zeer tevreden met de enorme zetelwinst voor zijn partij in de 2e kamer. Hoewel we weten dat globaal gezien minder dan 10% van alle expats heeft gestemd, lag dat percentage hier in Indonesië veel hoger. Dat geeft ons het gevoel dat ook de door ons uitgebrachte stemmen hebben bijgedragen aan het recente succes van de partij. Het voert ons terug naar de zoete tempoe doeloe, toen de goede oude NSB ook grote aanhang genoot in ons Indië.

half legaalVooral op onze buitenpost zijn we de hoofddoekjes meer dan zat. Je ziet ze waar je maar kijkt! Daarbij komt dat de recentelijk goedgekeurde anti-porn law, die vooral gericht is op zogenoemd “onnodig bloot” in modebladen en op billboards, bij onze leden nog grotere kleding-gerelateerde irritatie heeft opgewekt. Het is bepaald geen stap vooruit, meer een indo stap-horst, om met een bekende cabaretier te spreken. We laten het er niet bij zitten en gaan in de tegenaanval!

We beginnen klein; Indonesië is een groot land. Enkele lokale leden van de partij hebben het voorstel gedaan een boerkaverbod in te stellen in onze “blanke” wijk Kemang (De dame in bovenstaande illustratie valt ons insziens slechts voor de helft te tolereren). We moeten bezien hoe dat zal vallen bij de locale overheid en bij de politie, die laatste groep lieden zal dit verbod immers moeten gaan handhaven, enige subsidie zal wel van node zijn…

Geert, merk toch hoe sterk we make u proud in ons Indië! Doe jij je best in Den Haag, lah.

Selamat kasihan,

Ed ter Buyl.

Sent from nokia e-series

Advertisements
This entry was posted in Ed ter Buyl and tagged , , . Bookmark the permalink.

One Response to PVV in Insulinde

  1. Anton Lustig says:

    “slechts voor de helft te tolereren” hahaha!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s