De Scheldende Egel

PaulPERKELE!!!Met het oog op de voor velen ongunstige verkiezingsuitslag, vermoedde ik dat dit het juiste moment was om een andere exponent van de Finse populaire cultuur onder de aandacht van de trouwe lezers te brengen.

De Finnen staan bekend als een introvert volkje dat, indien geprovoceerd, tamelijk grof gebekt uit de hoek kan komen. De Scheldende Egel symboliseert die volksaard en ik denk dat ie de sentimenten van vele Nederlandse kiezers vertolkt op deze blogpagina.

Strip door Milla Paloniemi

KUT! DIT IS EEN SHIT STRIP!!

GODVERGLOEIEND GEFELICITEERD!!De Scheldende Egel is een stripje dat werd geboren tijdens de schooldagen van grafisch ontwerper en striptekenaar Milla Paloniemi, afkomstig uit het gehucht Jalasjärvi, maar tegenwoordig woonachtig in de metropool Helsinki. Het behoeft geen uitleg dat het prikkelbare, vloekende beestje razend populair is onder de schoolgaande jeugd in Finland. (De Finse versie van de bond tegen het vloeken is minder in zijn nopjes met deze cultuuruiting.) De Scheldende Egel is verkrijgbaar als strip en op T-shirts, mokken, tassen, kaarten, taarten en wat dies meer zij. De site van de egel waar je deze stripjes en meer kunt terugvinden is http://www.kiroilevasiili.fi.

Advertisements
This entry was posted in Paul Nijbakker, Standplaats Tornio and tagged , . Bookmark the permalink.

One Response to De Scheldende Egel

  1. Pingback: Voor Nijntje haters; de bunny suicides… | Het Triumviraat

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s