Het Nieuws, chotvâhdechotvâh

PaulTerwijl Cor op zijn huizenjacht tussen de rood, geel en groenhemden doorslalomt en Ed, al bubur manado smikkelend, wat Minahasa schoonheden in ogenschouw neemt alvorens af te reizen naar Pulau Bunaken, staar ik uit het raam van mijn lege kantoor (practisch iedereen heeft voor een lang weekend gekozen) naar het zonlicht dat van de daken spat en bezin me op weer een mopperblogje. De wereld van hele en halve onwaarheden over hele en halve beroemdheden, de industrie die klatergoud en valse bling fabriceert, is voor een blogger een onuitputtelijke bron van irriterende inspiratie, maar ook ander nieuws kan te denken geven.

Het persbericht van het Max Planck instituut, gerenommeerd tijdens de nazi-dagen voor twijfelachtig rassenonderzoek, dat Europese en Aziatische mensen enkele procenten van hun genetische materiaal geërfd hebben van de Neanderthalers (een idee dat Hitler bepaald niet gekoesterd zou hebben), betekent dat er een genetisch aangrijpingspunt is voor de voornemens van racisten, als de Zuid-Afrikaanse doctor Death, Wouter Basson, om een ziekte te fabrieken die alleen Afrikanen zou doden, maar niet de blanken (althans de raszuivere van wie de voorouders met Neanderthalers gebumst hebben). Andersom kan ook natuurlijk, dan houden we een kleurrijke wereld over.

Een ander bericht ging over de ontdekking van  de genetische sleutel tot de bron van Ponce de Léon. Jammer genoeg zijn wij krasse knarren te oud om de practische toepassing van deze kennis nog mee te maken. Anderzijds, wie wil er nu 100 jaar lang tegen Bonnie St.Kolere en Hans v/d Toffel aankijken? Ik hoop er maar op, dat na 100 jaar er toch wel alles over ze bericht is wat menselijkerwijs maar mogelijk is, dan zijn ze togt wel uit elke kast gekomen en iedere garderobe ingegaan. Dan zijn ze togt wel vooral oraal en banaal doorgelicht. Dan maalt er togt geen hond of scharrelkip meer om de foto’s van de achter- achterkleinkinderen van Korry Conings. En betovergrootvader Abraham zal togt ook wel ooit eens door zijn voorraad fluppiegebroed heenraken? Het is in elk geval te hopen dat zijn inzending naar het Eurovisie met stille trom weerom wordt gezonden naar Hilversum; iets triesters heb ik in mijn nu toch wel lange leven zelden gehoord. Die zangeres heeft het geheim van de eeuwige ouderdom ontdekt, volgens mij: ze is 17, maar ziet eruit als 40+. Even jong lijken als je dochter wordt op die manier wel erg makkelijk voor haar moeder.

Opmerkelijke voetpinda: In de VS leeft een meisje van 17 jaar met het lichaam van een 1-jarige baby. Ze kan niet spreken of lopen en heeft haar melkgebit nog. Mogelijkerwijs kunnen wetenschappers uit haar wel het geheim van de eeuwige jeugd distilleren; alleen zou ik mijn biologische klok liever stilzetten op m’n 30ste.

Alhoewel, je zult zien dat, net wanneer de eeuwige jeugdbehandeling in het ziekenfonds komt en je zonder steunkousen en tenalady op vakantie gaat om weer eens ouderwets je Neanderthalgenen de vrije loop te laten, het vliegtuig bij de broederlijke leider en gids, enz enz op de stoep te pletter slaat.

Dat is dan wel zwaar kut met dadels, maar wat nog veel erger zal zijn, is dat je oude steunkousen en tenaladies in 3D zullen worden uitgeplozen door de medogenloze media van vervlakker Nederland. Een nog net gedefossiliseerde Henk v/d Meyden zal een tag-team vormen met gedemummificeerde Hummie v/d Tonnekreek om je familie, en de mensen waar je echt om gaf, alsook buren, klasgenoten, en de zwager van iemand die ooit op je blog gereaguurd had te ondervragen en daarna verkeerd te citeren over elk aspect van elke duistere krocht van je persoonlijkheid, omdat het zo errug sielug is.

Het is werkelijk onbegrijpelijk dat er geen protestmarsen worden georganiseerd, geen luidruchtige demonstraties voor de het hoofdkantoor van de Telegrief om deugdelijke journalistiek te eisen. Neen, dat kan niet meer in Nederland, want er hoeft maar één gek zijn scheur open te trekken en de hele koene kudde vertrappelt elkaar in blinde paniek. Dus inhaken maar voor de buis een met z’n allen meezingen: Zone arremoei hebben wij nog niet gehad…

Advertisements
This entry was posted in Jeremiades, Paul Nijbakker and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s