FUCK THESE POOR FARMERS, WE’VE GOT SHOPPING TO DO…

Het gaat een hete vakantie worden. De algemene verwachting is dat komend weekend wel eens de pleuris zou kunnen uitbreken, wanneer een miljoen verarmde boeren naar Bangkok komen om te protesteren tegen de huidige regering en voor hun weldoener, de voortvluchtige ex-premier van Thailand en voetbalclubverzamelaar, Thaksin Shinawatra…

Waarom zijn die arme boeren nu zo dol op de puisant rijke en immens corrupte Thaksin?

De Thaksin administratie heeft tussen 2001 en 2006, het jaar waarin het leger hem afzette wegens machtsmisbruik, corruptie en belangenverstrengeling, iets gedaan waar geen enkele regering voor hem opgekomen was: gratis zorgverzekering voor elke Thai. Hij heeft dat zo geraffinineerd gespeeld dat elke ongeletterde boer die een steenpuist liet verwijderen dacht dat de rekening door Thaksin zelf betaald zou worden. (Nee, daar draait onder andere ik voor op, als docile belastingbetaler, maar daar hoor je de boeren niet over.)

Thaksin groeide zo in zijn rol als de Verlosser van de boeren uit het noordoosten van Thailand, dat diezelfde boeren niet in de gaten hadden dat de bankrekening van Thaksin S. nog veel sneller groeide.

Thaksin domicileert sinds zijn afzetting voornamelijk in Dubai waarvanuit hij via video satelietverbinding zijn bewonderaars doet geloven dat hij daar eenzaam en alleen in een bedouinen tent woont en leeft op een dieet van kamelenmelk en kamelenvlees.

En passant is hij financieel adviseur geworden van landen als Nicaragua en Cambodja, een land wat door zijn golfmaatje Hun Sen in de verkoop is gezet aan de hoogste bieder.

Voorpagina Bangkok Post van vandaag. Laten we hopen dat het leger (wat moet je in godsnaam met een camouflagepak in de stad?), minder “triggerhappy” is dan die knaap rechtsonderaan…

Thaksin is inmiddels gescheiden van zijn vrouw, Potjaman, een zo mogelijk nog rijkere telg uit een eeuwenoud geslacht met blauw bloed, en Potjaman heeft vanochtend het vliegtuig genomen naar Hong Kong voor een broodnodige kleurspoeling bij haar favoriete kapper, Bruno.

Thaksin en zijn vrouw hebben ook nog drie bloedjes van kinderen die eveneens het vliegtuig genomen hebben naar het trendy Berlijn: “Let these poor illiterate bastards fight our battle for us. We’ve got shopping to do”.

Thaksin’s kinderen bij de stembus van pappie. Yongluck (midden) is al 7 jaar bezig met haar studie Political Science in London, waar ze tot haar verbijstering ontdekte dat je in London geen diploma’s kunt kopen… Om de tijd te doden winkelt zij zich een dwarslaesie bij Harrod’s.

Foto’s: Bangkok Post

Note: Bij gebrek aan buitenlandse correspondenten van de VK in Zuidoost Azie (ik heb geen idee wat Michel Maas uitvoert) heb ik besloten jullie op de hoogte te houden van de immer vermakelijke Thaise politiek.

Advertisements
This entry was posted in BKK Calling, Cor Verhoef. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s