HET ‘BANGKOK HILTON’, WAAR ZELDEN IEMAND UITCHECKED…

CorIk wilde vandaag een fotoblog plaatsen over Sportdag bij mij op school, maar de foto’s bleken niet het aanzien waard, dus niet getreurd, flexibel als ik ben, bij deze een blog over het “Bangkok Hilton”, een hotel in de buitenwijken van de stad waar mensen wel inchecken, maar slechts zelden uitchecken (Vrij naar The Eagles)…

Er zijn maar weinig dingen in het leven leuker dan snel, veel geld verdienen. Ik denk wanneer je een poll zou houden onder Volkskrantlezers, ik noem maar een select groepje mensen, en die de vraag zou voorhouden; wat lijkt U het leukst….?

a) een boswandeling
b) een blind date met Maxima
c) snel veel geld verdienen
d) in mijn eentje de wereld rondzeilen,

dat ik al mijn geld op ‘c’. zou zetten. Tussen de 99 en 100 procent van de ondervraagden zou voor ‘c’ gaan. Behalve het Zeilmeisje misschien, want die heeft al geld zat, aangezien ze te pas en te onpas met de pinpas van oma, 3500 Euri’s uit de flappentap rukt.

De gasten die op dit moment logeren in het Bangkok Hilton gingen ook voor ‘c’

Bangkok Hilton is een ietwat cynische bijnaam voor Bang Kwang Prison, een maximum security gevangenis voor lang gestrafte mannen. Het leeuwedeel van de populatie zit er opgesloten voor drugsdelicten met straffen van 25 jaar tot levenslang. Een klein aantal zit in de dodencel, met 9 kilo zware kettingen, die aan de enkels gelast zijn.

De kettingen gaan na de executie, die sinds 2003 om “humanitaire redenen” in navolging van een aantal staten in de VS, per dodelijke injectie plaatsvindt, mee de verbrandingsoven in van de gevangenistempel…

De overige gevangenen, die straffen uitzitten tussen de 25 jaar en levenslang, delen 16 uur per dag een cel van 6 bij 4 meter met 20 tot dertig medegevangenen. In de cel bevindt zich een hurktoilet dat door de gevangenen schoon gehouden moet worden met vier emmers water per dag. Onder deze claustrofobische omstandigheden zijn de stank, irritatie, ziektes en wanhoop, niet of nauwelijks voor te stellen.

De overige uren van de dag worden doorgebracht in werkplaatsen en voor diegenen met genoeg geld zijn er zelfs sportfaciliteiten, cursussen en ander vermaak, maar dan moet wel de pinpas getrokken worden.

Een slaapmatje kost in Bang Kwang honderdvijftig dollar, vandaar de bijnaam “Bangkok Hilton”, de meest essentiele zaken voor het levensonderhoud zijn in Bang Kwang griezelig duur.

De gevangenisdirectie deelt geen beddegoed uit en de meeste gevangenen hebben niet op Rijenode gezeten en zijn genoodzaakt klusjes te doen voor medegevangenen (westerlingen) die wel geld hebben, om zo iets bij te verdienen…

Door de enorm lange straffen dijt de gevangenis populatie alleen maar uit. Er wordt af en toe een westerling vrijgelaten, wiens thuisland een deal heeft gesloten met Thailand, waarin de betrokkene na een x-aantal jaar zijn straf ‘thuis’ uit kan zitten (Nederland is sinds 2004 een van die landen), maar voor de meeste arme donders is Bang Kwang het eindstation.

Mocht er een blogger zijn die plannen had voor ‘c’, langzaam weinig geld verdienen is in sommige gevallen zo beroerd nog niet..

Uit de oude doos

Er is wel het een en ander veranderd sinds de dagen van de heren in bovenstaande foto, maar verdomd veel is het niet...


Advertisements
This entry was posted in BKK Calling, Cor Verhoef and tagged , , , . Bookmark the permalink.

One Response to HET ‘BANGKOK HILTON’, WAAR ZELDEN IEMAND UITCHECKED…

  1. Rob Alberts says:

    In december 2009 schreef ik mijn eerste blogpost op punt.nl nu juni 2014 schrijf ik mijn nieuwste blogposts op robalberts.wordpress.com

    Vriendelijke groet,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s