DIRK SCHERINGA IN MIJN ACHTERTUIN…

CorTerwijl men in Nederland behoedzaam door het leven moet stappen om niet te struikelen over omgevallen banken en beheerbureaus, gaat de crisis ook niet voorbij in een land als Thailand.

Het land is een kei in crises, want de Natie van de Glimlach was de grote gangmaker van de Azie Crisis van 1997. De waarde van de baht, de munteenheid van Thailand, verloor in dat jaar van de een op andere dag de helft van zijn waarde waarop in no-time zelfverklaarde miljonairs langs de kant van de straat hun inboedel te koop aan boden tegen afbraakprijzen.

High-rise skeletons

verpauperde prestigeprojecten te vondeling gelegd na de krach van ’97

Thailand genoot in de eerste helft van de jaren ’90 met volle teugen van de ongekende economische groei en de bomen groeiden, vooral onder projectontwikkelaars, tot in de hemel en ver daarbuiten. Overal werden in Bangkok luxe appartementen en kantoorkolossen uit de grond gestampt in een economisch klimaat waarin de waarde van de baht kunstmatig hoog werd gehouden door de centrale bank van het land, opgejut door projectontwikkelaars die, dronken van hebzucht, soms met tien architectenbureaus tegelijk in zee waren gegaan.

Toen spatte de luchtbel. De betonbaronnen en ijzerkeizers kozen waar voor hun verdampte geld en verdwenen door de failliet verklaarde achterdeuren, de stekker trekkend uit talloze bouwprojecten die tot op de dag van vandaag een treurig testament vormen voor de geldwoede van de jaren ’90…

De moderne crisis, die van anno nu, is neergestreken in mijn voortuin in de vorm van mijn schoonbroer, Wut.

Hij is weggesanneerd door het bedrijf waar hij werkte en besloot om samen met zijn vrouw bij ons voor de deur sandwiches en fruitshakes te verkopen om zodoende, tussen de sollicitaties door, toch nog wat geld te verdienen.

Thais zijn geen huilebalken en zeuren niet wanneer het niet meezit.

Dirk Scheringa is het nog niet waard om Wut’s teenslippers te poetsen.

Wut and Mem

Wut and Mem met hun noodnering in d’n tuun…Dirk! Nog een ananas shake? Koopje

Advertisements
This entry was posted in BKK Calling, Cor Verhoef and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s